Mateos: Nincs megállás

Spanyol védőnk, David Mateos mindent megtesz azért, hogy a Groupama Arénára bevehetetlen erődként tekintsenek az ellenfelek - INTERJÚ.

 NB I-es labdarúgó-csapatunk vasárnap délután 3-1-es győzelmet aratott a Nyíregyháza Spartacus felett, így sikerrel zárta első bajnoki mérkőzését a Groupama Arénában. Olvasóink korábban videóinterjút láthattak a bombagólt szerző Gera Zoltánnal, valamint horvát védőnkkel, Mateo Pavloviccsal. Ezúttal a hátsó alakzat másik oszlopával, David Mateosszal beszélgettünk a piros-kékek elleni összecsapásról, családja jelenlétéről és a következő feladatról.

David, sikerrel vettük az első bajnoki mérkőzést új otthonunkban. Mekkora jelentőséget tulajdonítasz a Nyíregyháza legyőzésének?

- Mindig is fontos és jó érzés győzelemmel kezdeni a bajnokságot hazai környezetben, az pedig tovább fokozza az élményt, hogy mindezt egy vadonatúj, impozáns stadionban tehettük meg. Ez csak az első három pont volt amit begyűjtöttünk a Groupama Arénában, de azért dolgozunk, hogy ez a létesítmény egy bevehetetlen erőd legyen és a lehető legtöbb pontot itthon tartsuk.

Nem csupán a védelemben végzett munkáddal, hanem a büntető gólra váltásával is kivetted a részed a győzelemből. Hogyan emlékszel vissza azokra a pillanatokra?

- Éreztem magamban kellő magabiztosságot a tizenegyes értékesítéséhez. Külön öröm, hogy akkor szereztem gólt, amikor a családom, a fiam és a testvérem is a lelátón volt. Számomra nagy büszkeség, hogy ily módon is hozzájárulhattam a csapat sikeréhez.

Szerdán a korábbról elhalasztott mérkőzésünket pótoljuk, a Dunaújváros látogat új otthonunkba. Ezúttal kevés idő lesz a felkészülésre.

- Mi nem foglalkozunk azzal, hogy ilyen rövid időn belül újra pályára kell lépnünk. Nem árt, ha hozzászokunk ehhez a ritmushoz. Profi labdarúgók vagyunk, még többet kell nyújtanunk, az pedig nem is lehet kérdés, hogy a Dunaújváros ellen is nyernünk kell. Nincs megállás, újabb három ponttal már a dobogón lennénk, úgyhogy roppant fontos, hogy öt napon belül két találkozón is győzzünk.

A szerdai, Dunaújváros elleni mérkőzésre szurkolóink - online jegyvásárlás esetén - akár 1800 forintért megvásárolhatják belépőjüket. Az online jegyvásárlás menetét lépésről lépésre bemutatjuk ITT. Felhívjuk drukkereink figyelmét, hogy a jegyvásárláshoz új szurkolói kártyára van szükség.

www.fradi.hu

Megjegyzések