Fradista szemmel – Mea culpa...

Kedves Fradista szemmel olvasók! Valamit be kell, hogy valljak Önöknek, méghozzá töredelmesen.
A legutóbbi NB 1-es fordulóban az MTK-tól a Bozsik Stadionban elszenvedett vereségről szándékosan nem írtam. Bevallom, nagyon gyűlölök veszíteni, így a vereségekről papírra, jelesül képernyőre vetni gondolatokat sem szeretek.
Tudom ez nem helyén való újságírói magatartás, de mentségemre legyen mondva: legalább őszinte. Bizony önző módon nem jelentkeztem a szokásos kis jegyzettel. Arra gondoltam, hogy lesz egy remek válogatott mérkőzés az észak- írek ellen és lesz két fellépése a Csapatnak is a következő, most vasárnap esedékes Puskás Akadémia elleni találkozóig.
Nos, valóban volt egy Liga Kupa mérkőzésünk Pakson, ahol 1:1-es döntetlent értünk el úgy , hogy csak a mérkőzés hajrájában kaptuk egy szabadrúgásból az egyenlítő találatot, ami nem egy rossz eredmény, ha figyelembe vesszük, hogy gyakorlatilag a „B” csapatunkkal álltunk föl a Hali ellen.

A vasárnapi válogatott mérkőzés egyetlen pozitívuma mindössze az volt, hogy ebben a hatalmas blamában nem vett részt Fradi játékos. (Reméljük Gera Zoli húzódása a PAFC mérkőzésig el fog múlni!)
Maradt hát még búfelejtőnek, illetve szépségtapasznak az MTK elleni fiaskóra a tegnapi Magyar Kupa mérkőzés a Vecsés ellen. Az ellenfél ideális volt (megye 1.) az eredmény is jónak mondható, hiszen 6:1 arányban múltuk felül az Urbán Flórián által dirigált „káposztásokat”. (Böde Dani mesterhármas!)
Így, hogy immár a 32! – közé jutottunk - egy kicsivel, könnyebb szívvel fogalmazok meg pár gondolatot a fránya MTK elleni mérkőzés margójára. 
Vérszegény, halovány, harmatgyenge, lélektelen stb. Ezeket a szavakat bírom csupán előcsalogatni, mert nem is nagyon lehet mást mondani az elbaltázott Örökrangadóról. Lehetne papolni az elszalasztott esélyről, lehetne arról dohogni, hogy ezek a pontok, hogy fognak majd hiányozni a végelszámolásnál. Én még sem ezt teszem!
Thomas Doll nagyon jól látta, látja a helyzetet. Elmondta a találkozó után, hogy ilyen lélektelen játékra nem kíváncsi a jövőben és punktum.
A legfontosabb tapasztalat, amit feltétlenül le kell szűrnünk az elveszített bajnoki mérkőzésből: előre játékban és kreativitásban nagyon gyengék vagyunk. Ezen változtatni kell, mert ez kevés lesz.
A hét örömteli híre volt Roland Lahma érkezése. Az elefántcsontparti születésű belga srác érkezése remélhetőleg ki fogja a csapatot mozdítani ebből a meddő tehetetlenség szülte tanácstalanságból.
De nem szeretnék semmit elkiabálni, nyugtával dicsérjük a napot. Várjuk meg mit tud majd hozzátenni a játékunkhoz az egyébként jónak ígérkező színes bőrű fiú.
Emlékeztető:
NB I, 6. forduló
MTK-FTC 2-1 (1-1)
MTK: Hegedűs L. - Nagy T., Vukmir, Kelemen, Hidvégi - Pölöskei Zs., Poór - Vass P. (Frank, 87.), Kanta J., Fernandez - Horváth Zs. (Thiam, 91.)
FTC: Dibusz - Dilaver, Mateos, Pavlovic, Bönig - Gyömbér - Ugrai (Kukuruzovic, 46.), Gera, Busai (Cukic, 46.) - Böde, Lauth (Nagy Dominik, 72.)
Sárga: Mateos (24.), Dilaver (60.)
G.: Poór (25.), Horváth Zs. (80.) ill. Lauth (30.)
Ligakupa, F-csoport, 1. forduló
Paks-FTC 1-1 (0-1)
Paks: Máté R. - Bagó P., Fiola, Kesztyűs, Vági (Steinbach, 76.) - Haraszti, Kulcsár D., Szekszárdi (Szekszárdi, 76.), Hahn - Kiss T. (Nagy R., 65.), Eppel (Simon A., 65.)
FTC: Tarczy - Kárász (Zsivoczky, 14.), Batik, Nalepa, Bosnjak (Korozmán, 46.) - Cukic (Cukic, 71.), Nagy Á. - Csilus Á., Nagy D., Oláh A. (Havas, 46.) - Popov
Sárga: Cukic (9.), Vági (34.)
G.: Haraszti (85.) ill. Zsivoczky (15.)
Magyar Kupa, 2. forduló
Vecsés-FTC 1-6 (0-0)
Vecsés: Botlik - Molnár D., Király A., Mészáros R., Radnai - Molnár I. - Petruska, Ádám E. (Tell, 59.), Kalderás (Segesdi, 66.), Kiss K. - Zalaegerszegi (Tárkányi, 78.)
FTC: Dibusz - Dilaver, Pavlovic, Nalepa, Bönig (Batik, 59.) - Gyömbér, Busai - Nagy D., Kukurozovic, Ugrai - Lauth
Sárga: Pavlovic (50.), Radnai (59.), Nalepa (65.), Kiss K. (76.), Somalia (91.)
G.: Petruska (87.) ill. Lauth (47.), Kukurozovic (56.), Böde (62., 86., 90.), Busai (74.)
Vasárnap immár harmadszor lépünk pályára bajnoki mérkőzésen a Groupama Arénában, a mérlegünk eddig kettőből kettő. Reméljük ez az arány tovább fog javulni és a következő jegyzetemben már 3/3-as arányszámról tudok majd beszámolni.
Addig is mea culpa... az önző módon elodázott jegyzet miatt!

Hajrá Fradi!

Csépányi Balázs

Megjegyzések