Magabiztos siker - FTC-Senica 4-1

Thomas Doll értékelése a találkozó után:
Jó ritmusban futballoztunk, mindenki jól mozgott, szép akciókat vezettünk, szép gólokat lőttünk. Jó teszt volt a számunkra ez a meccs. A fiúk nagyon keményen dolgoznak 10-11 napja, alakul a ritmus, de ma még kis futóedzés is lesz a srácoknak.

Akárcsak szerdán az Iváncsa ellen, ismét betalált mindkét téli igazolásunk, Hajnal Tamás és Varga Roland is.

Jó, hogy az új játékosaink ismét betaláltak. Ez fontos a beilleszkedéshez és a csapaton belüli tisztelethez. Mindig jó, ha jó teljesítményeket láthatunk, erős a konkurenciaharc a kezdőcsapatba kerülésért.

Hajnal Tamás 11-esből volt eredményes. Thomas Doll szerint a játékosoknak kell eldönteniük, ki áll oda a büntető mögé.

Aki jól érzi magát, az lövi. A fiúk eldöntik a pályán, nekem edzőként ilyen esetekben is bíznom kell bennük. Persze ha konfliktus lenne belőle, akkor közbelépnék és felállítanám a sorrendet.

Fiatal futballistánk, Csilus Ádám a többiekkel ellentétben az egész meccset végigjátszotta, félidőben csak posztot kellett váltania.

Ádám fiatal, bírja a sok játékot. Játszott a védelem jobb és bal oldalán is, talán ezek közül lesz valamelyik az új pozíciója, elvégre sok támadó szellemiségű játékost vezényeltek már hátra.
Gera Zoltán nyilatkozata:
- Kemény mérkőzésre számítottunk, hiszen a szlovák harmadik helyezett nem tekinthető gyenge ellenfélnek – mondta Gera a fradi.hu-nak. - Jó csapat ellen sikerült tehát remekül futballoznunk ma délután. Sikerült sokszor kombinatívan játszanunk, nagy helyzeteket kialakítanunk, amelyekből pedig szép gólokat szereztünk. Gyorsan játszottunk, megvoltak a labda nélküli futások, két hét után nagyon biztatónak látom a csapatot. Látszik az is, hogy Varga Roland tehetséges játékos, nagy nyeresége lehet a Fradinak. 

FTC-FK Senica 4-1 (2-0)
FTC, I. félidő: Dibusz – Csilus Á., Batik, Mateos, Bönig – Haris, Gyömbér – Lamah, Hajnal, Nagy Dániel – Lauth
FTC, II. félidő: Jova - Dilaver, Pavlovic, Nalepa, Csilus Á. - Cukic, Busai - Gera, Kukurozovic, Varga R. - Böde
Senica: Sulla (Kubica, 7.) – Chvátal, Pavlik, Pillár, Cermak – Hlohovsky, Husek, Opiela, Dolny – Piroska, Majtán
G.: Lamah (5.), Hajnal (27., 11-esből), Gera (60.), Varga R. (67.) ill. Piroska (66.)

* *  * 

Az első felkészülési mérkőzésünkön a negyedosztályú Iváncsa ellen gólparádét rendeztek a fiúk, emlékeztetőül a álljon itt a találkozó jegyzőkönyve:

FTC-Iváncsa 17-0 (6-0)
FTC, I. félidő: Jova - Dilaver, Mateos, Nalepa, Bönig - Cukic, Somalia - Lamah, Hajnal, Gera - Böde
FTC, II. félidő: Dibusz - Haris, Batik, Pavlovic, Csilus Á. - Gyömbér, Busai - Nagy D., Kukurozovic, Varga R. - Lauth
Iváncsa: Boldog (Gábor) - Sinka, Aradi, Jankovics, Facsko - Nagy A. - Csikesz, Márki (Mondovics, 70.), Gulyás-Kovács (Barics, 57.) - Balogh L., Schaffer (Lepsényi, 57.)
Sárga: Márki (29.)
G.: Lauth (3 - 60., 75., 82.), Varga R. (2 - 54., 74.), Busai (2 - 72., 84.), Hajnal (5.), Lamah (18.), Böde (26.), Somalia (29.), Mateos (30.), Gera (45., 11-esből), Csilus Á. (64.), Kukuruzovic (78.), Nagy Dániel (86.), Pavlovic (88.)

nso.hu - www.fradi.hu

Megjegyzések