Fradista szemmel - Játszik a Fradi!

Nagyon szép, mondhatni tavaszias időre ébredtünk múlt hét szombaton. Gyönyörűen sütött a nap, csicseregtek a madarak, talán érezték ők is, hogy immár végérvényesen beköszöntött a tavasz.
A Groupama Aréna környékén már a mérkőzés előtt egy órával is nagyon nehezen lehetett csak parkolóhelyet találni. Ez is azt jelezte, hogy nagy érdeklődés fogja kísérni a Fradi első hazai bajnokiját a Miriuta Laci vezette Győr ellen.
A szervezők nagyon jó érzékkel családi nappá alakították ezt a hazai fociünnepet. Volt itt arcfestés, akciós Fradi menü, fotófal, Fradi kvíz és még számos meglepetés.
A gyerekek és a felnőttek egyaránt nagyon élvezték a rendezvényeket és valóban remek hangulat alakult ki, - részben a körítésnek is köszönhetően - a stadionban, hiszen majd kilencezer ember várta a kezdő sípszót, ami ugyan nem eget-rengető szám, de a mai futballvalóságot figyelembe véve megsüvegelendő eredmény.
A Fradi ezen a kora délutánon igazán meghálálta a nézői bizalmat. Hajnal és Gera vezérletével már - már a régi daliás időket idéző játékot produkált.  
Az első játékrészben a fölényünk még nem érett góllá, de a második félidőben igazi parádét láthatott a szépszámú publikum. Mind fizikálisan, mind pedig mentálisan a Győr fölé kerekedtünk. Csak az volt a kérdés, hogy hány góllal terheljük meg a vendégek kapuját. A gyors vezető gólunk után, egyre magabiztosabban játszottunk és végig uralva a játékot, szinte tetszés szerint alakítottuk ki a helyzeteket. Úgy, hogy eközben egyetlen pillanatig sem forgott veszélyben Dibusz Dénes kapuja!
A sors is nagyon kegyes volt. Hiszen Hajnal Tomi első hazai fellépésén, hazai közönség előtt betalált és a vendégszurkolók által végig szidalmazott Varga Roli is mattolni tudta a győri hálóőrt.
A csapat ellentmondást nem tűrő, harcias és olykor már szemre is tetszetős játéka láttán felcsendült az arénában a Játszik a Fradi! Játszik a Fradi!- rigmus. Nagyon sokáig kellene kutakodnom az emlékeimben, hogy mikor hallottam utoljára ezt a fülemnek oly kedves mondatot.
Annyi bizonyos, hogy nagyon – nagyon régen.
Nagyon szép délután volt! Még sok-sok ilyen hangulatú és színvonalú találkozót kívánok az egész Fradi családnak!
Jegyzőkönyv:

FTC-Győri ETO 3-0 (0-0)
Nézőszám: 8692
FTC: Dibusz - Dilaver, Nalepa, Mateos, Ramírez - Gera (Busai, 82.), Somalia - Lamah, Hajnal (Cukic, 78.), Varga R. - Böde
Győri ETO: Pogacsics - Brdarovski, Lipták, Lang, Ibanez - Priso (Strestik, 54.), Bucsa (Kamber, 78.), Windecker, Koltai - Priskin, Pátkai (Trajkovic, 54.)
Sárga: Bucsa (22.), Nalepa (31.), Ibanez (47.), Mateos (56., 90.), Brdarovski (58.), Gera (69.), Lipták (70.)
Piros: Mateos (90.)
G.: Lamah (48.), Hajnal (60.), Varga R. (83.)
Arra azonban nagyon kell figyelnünk, hogy a földön tudjunk maradni a sikerek után is, mert a neheze még csak most következik!
A médiában szinte minden fórumon azt látjuk, olvassuk, hogy a Fradi ilyen, meg olyan jó, kezeljük helyén ezeket a valóban hízelgő véleményeket.
Nem szabad elhinnünk, hogy mi milyen jók vagyunk, mert az súlyos pofonokhoz fog vezetni!
Alázat és küzdelem kell, hogy jellemezzen minket minden találkozón, akkor a várt siker sem fog elmaradni.
A következő állomás:  Nyíregyháza.

Hajrá Fradi!
Csépányi Balázs

Megjegyzések