Európa Liga selejtező: FTC–Maccabi 1-1

Labdarúgócsapatunk bár vezetett, végül 1-1-es döntetlent játszott a Maccabi Tel-Aviv ellen az Európa Liga selejtezőjének első mérkőzésén.

 A mérkőzés előtt

Labdarúgócsapatunk az izraeli Maccabi Tel-Aviv ellen vívhatja ki a továbbjutást az Európa Liga selejtezőjének első körében. A visszavágót egy héttel később rendezik.

A mérkőzés előtt Thomas Doll és Dibusz Dénes is elmondta várakozásait.

Thomas Doll kezdőcsapata: Dibusz – Lovrencsics G., Blazic, Frimpong, Botka – Spirovski, Gorriaran – Varga, Lanzafame, Bőle – Finnbogason. A kispadon Holczer, Takács, Böde, Rodriguez, Leandro, Csernik és Petriak vár bevetésre.

Csapatunk először lép pályára új, fehér-arany idegenbeli szerelésében.

Elkezdődött a mérkőzés, a mieink indították útjára a labdát.

I. félidő

A 2. percben Lanzafame tette ki remek ütemben a labdát Botkának, aki befutott vele a tizenhatoson belülre, de szögletre mentettek a védők, ami már veszélytelen volt.

Varga jobb oldalról érkező beadásába Saborit tette bele a fejét, ám majdnem a saját kapujába talált. A szögletet kiütötte a kapus.

Gorriaran gyönyörű cselsorozat után bejutott a büntetőterületre, elesett, de nem kapott tizenegyest a 18. percben.

A 21. perc végén Bőle adott hajszálpontos keresztlabdát Vargának, de a lövés lecsúszott a lábáról és mellé ment.

Kjartansson lövése ment mellé.

A 34. percben Rikan próbálkozása kerülte el a kaput.

A félidő utolsó mozzanata: Varga végezhetett el szabadrúgást jó 25 méterről, de a lapos lövést fogta a kapus.

Gól nélküli döntetlennel mehetünk a szünetre.
 Elkezdődött a második játékrész.

II. félidő

Az 50. percben Varga ívelt középre egy szabadrúgást, Lanzafame fejelhetett, de védett Rajkovic.

Négy perccel később Schoenfeld adott középre Rikannak, a lövés mellé ment.

OTT A GÓÓÓÓL! A 61. percben Varga szabadrúgása levágodott, Frimpong próbált labdát szerezni, majd Spirovski elé került, aki magabiztosan a hálóba lőtt! 1-0!

Atar távoli lövésénél kellett Dibusznak védenie.

Kettős csere: Lanzafamét és Vargát Leandro és Petriak váltja.

A 78. percben Finnbogason maradt lent a földön, Bőle tovább vitte a labdát, Gorriarannak passzolt, aki lefordult emberéről, és eltalálta az oldalhálót.

Finnbogason helyén Böde folytatja.

Bő három perccel a vége előtt Botka kapott labdát a tizenhatos előterében, de mellé szállt a lövés.

Micha lövésénél kellett Lovrencsicsnek fejjel mentenie, nagyon fontos mozdulat volt!


A 91. percben Atar révén egyenlít a Maccabi.

Vége a mérkőzésnek. Visszavágó jövő csütörtökön.

Európa Liga, selejtező, 1. kör, 1. mérkőzés
FTC - Maccabi Tel-Aviv 1-1 (0-0)
FTC: Dibusz – Lovrencsics G., Blazic, Frimpong, Botka – Spirovski, Gorriaran – Varga (Petriak, 76.), Lanzafame (Leandro, 75.), Bőle – Finnbogason (Böde, 80.)
Maccabi Tel-Aviv: Rajkovic - Dasa, Tibi, Amador, Saborit - Micha, Peretz, Golasa (Atar, 64.), Rikan - Schoenfeld, Kjartansson (Atzili, 79.)
Sárga lap: Golasa (36.), Finnbogason (67.), Böde (85.)
Gól: Spirovski (61.), Atar (91.)

Thomas Doll elégedett volt labdarúgócsapatunk Maccabi Tel-Aviv elleni teljesítményével, és bizakodó a visszavágó előtt.


Labdarúgócsapatunk 1-1-es döntetlent játszott az Európa Liga selejtezőben az izraeli Maccabi Tel-Aviv ellen. Vezetőedzőnk, Thomas Doll fájlalja az utolsó pillanatban bekapott gólt, de a Ferencváros teljesítményével elégedett volt.

Jó, kompakt Fradit láthattunk ma. Ha belegondolunk, hogy milyen rövid időnk volt a sok új játékost beépíteni, nagyon elégedettek lehetünk ezzel a teljesítménnyel. A fiúk fantasztikusan hajtották végre a tervünket, egészen a 93. percig. Tudtuk, hogy az Európa Ligában nem játszhatunk olyan offenzíven, mint a magyar bajnokságban szoktunk. Pontrúgásokból és akcióból is volt lehetőségünk a második gólt meglőni. Magával ragadott a stadion nagyszerű hangulata, 94 percig óriási támogatást kaptunk. Az egyetlen, ami fáj, hogy a fiúk egy szituációban nem figyeltek eléggé, nem akadályozták meg a lövést, amivel a saját jutalmukat elvették. Aki ismer, tudja, hogy mindig pozitívan állok a mérkőzésekhez, meglesznek a lehetőségeink Tel-Avivban is. Azt gondolom, hogy ma nagyszerűen képviseltük a magyar labdarúgást, aminek az 1-1-es végeredmény ellenére nagyon örülök. Továbbra is nagy alázattal kell hozzáállnunk az előttünk álló feladatokhoz, de ha ilyen szenvedéllyel dolgozunk közösen, akkor nagyszerű csapat épülhet itt. Ha a játékosok lábában még több edzés lesz, jobb lesz az erőnlétünk, akkor még jobbak lehetünk.

www.fradi.hu

Megjegyzések