Gera Zoltán a válogatottnál

Gera Zoltán is csatlakozik a magyar labdarúgó-válogatott szakmai stábjához.
 Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya hivatalosan is megkezdte munkáját a nemzeti együttesnél. Az olasz szakember másodedzőként számít klubunk nemrég visszavonult labdarúgójára, Gera Zoltánra.


Gera Zoltán 97 mérkőzésen lépett pályára címeres mezben, fontos tagja volt a Bernd Storck vezette Eb-csoportgyőztes válogatottnak, a portugálok ellen lőtt gólja az Eb legszebb találata lett. Szélesi Zoltán és Georges Leekens is meghívta a keretbe, hiszen nyugalma, tapasztalata és alázata nagy segítséget jelentett a mindenkori szövetségi kapitány számára.

– Számomra ez egy megszokott közeg, viszont mégis teljesen más lesz edzőként visszajönni, mint játékosként. Bár a Fradinál már elkezdtem a munkát, de ez mégis a magyar válogatott, úgyhogy biztos kell majd idő, hogy megszokjam, de nagyon örülök a lehetőségnek, nagyon várom már a munkát. Köszönöm a Ferencvárosnak is, hogy ezt lehetővé tette számomra, és persze Marco Rossinak és az MLSZ-nek a bizalmat. A játékosok talán eddig is odafigyeltek arra, amit mondtam a pályán vagy a pályán kívül, úgyhogy ebből a szempontból szeretnék minél nagyobb hasznára lenni a stábnak és a csapatnak – nyilatkozta Gera Zoltán.

A magyar labdarúgó-válogatott edzői stábjának tagjai:

Marco Rossi szövetségi kapitány
Gera Zoltán másodedző
Cosimo Inguscio másodedző
Giovanni Costantino másodedző, videoelemző
Enrico Limone kapusedző

(Fotó, nyilatkozat: mlsz.hu)
www.fradi.hu

Megjegyzések