Örökrangadó előtt

Az NB I második fordulójában máris örökrangadó vár Thomas Doll tanítványaira, ugyanis az MTK otthonába látogatunk.
Az MTK csapata egy évnyi távollét után ismételten feljutott az első osztályba, így 213. alkalommal rendezik meg az örökrangadót.


A 2016-17-es szezonban az utolsó fordulóban még négy csapatnak is veszélyben forgott NB I-es tagsága, köztük az MTK-nak is. A biztosan bent maradó Paks ellen azonban 1-1-es döntetlent értek el, így kiestek a másodosztályba.

A 2017-18-as idényben az MTK végig magabiztosan szerepelt, és megszerezte a másodosztály bajnoki címét, Lencse László pedig gólkirály lett az idény végén.

Az MTK csapata miután feljutott az élvonalba, új igazolásokkal erősített, bár a keret java változatlan maradt. Evgen Selin személyében korábbi ukrán válogatott érkezett, valamint két korábbi ferencvárosi játékos is a kék-fehérekhez igazolt: Pintér Ádám és Bognár István.

A két korábbi fradistával felálló MTK az idei bajnokság első fordulójában az Újpest otthonába látogatott. Hétvégi ellenfelünk Lencse László révén már az első félidőben megszerezte a vezetést, majd a mérkőzés utolsó perceiben Kanta József talált be büntetőből.

Legutoljára 2017 májusában csaptunk össze riválisunkkal. Az Új Hidegkuti Nándor Stadionban Varga révén hamar megszereztük a vezetést, majd Lovrencsics Gergő bombázott messziről a hálóba. Csapatunk szélsője, Amadou Moutari pedig az első játékrész utolsó percében megszerezte együttesünk harmadik találatát.
A kék-fehérek a második félidőben Myke révén szépíteni tudtak, így a találkozót 3-1-es Fradi sikerrel zárult.

NB I, 2. forduló
MTK–FTC
Július 29., vasárnap, 18.00
Új Hidegkuti Nándor Stadion
Jegyek: online ITT, személyesen a Groupama Aréna Jegypénztárában (K-P.: 10.00-18.00, Szo.: 9.00-13.00).

NB I, 3. forduló
FTC-Haladás
augusztus 4., szombat, 20.15
Groupama Aréna
Jegyek: ITT, vagy személyesen a Groupama Aréna Jegypénztárában (K-P.: 10.00-18.00, Sz.: 9 órától a mérkőzés kezdetéig).

www.fradi.hu

Megjegyzések