NB I, 5. forduló: FTC-Paks 1-1

NB I-es labdarúgócsapatunk 1-1-es döntetlent játszott a Pakssal hazai pályán az NB I 5. fordulójában.

A mérkőzés előtt

Csapatunk négy győzelemmel várta a Paks elleni találkozót. Az első fordulók tanulságairól, a tolnaiak elleni esélyekről vezetőedzőnket, Thomas Dollt ITT kérdeztük, míg Botka Endrével készült interjúnkat ITT nézheti meg.

A kezdőcsapatunk: Dibusz - Lovrencsics, Botka, Blazic, Heister - Leandro, Gorriaran, Spirovski - Varga, Petrjak - Lanzafame. A kispadon Holczer, Sigér, Finnbogason, Böde, Rodriguez, és Csernik vár bevetésre.

A csapatok már a pályán melegítenek.

Első félidő

Elkezdődött a mérkőzés!

OTT A VEZETŐ GÓL! A harmadik percben Petrjak kapott remek labdát Leandrótól, betört a tizenhatoson belülre, majd 12 méterről, ballal a kapuba lőtt. 1-0!

Lanzafamét akasztották a kaputól mintegy 22 méterre. Varga szabadrúgása veszélyesen szállt középre, de nem találta embert.

Lovrencsics indult a jobb oldalon Varga átadása után, de erős beadását Nagy fogta.

Varga jobb oldali szögletét a védők kifejelték, a labda Lovrencsics elé került, aki egyből tüzelt, de az egyik paksi kézzel blokkolta a lövést. A 22 méteres szabadrúgást Varga a sorfalba lőtte.

Majdnem megszületett a második Fradi- és Petrjak-gól! Középpályásunk Lovrencsiccsel kényszerítőzött szépen a jobb oldalon, majd kapura tört, bal lábas, lapos lövését Nagy a kapufára tolta, ahonnan a labda szögletre pattant.

Nagy veszélyben volt a paksi kapu! Előbb Varga lövését kellett a védőknek blokkolni, majd Lanzafame beadása után Spirovski tűnt el érdekes körülmények között a kapu torkában.

Nagyon megy a jobb oldalunk! Ezúttal Lovrencsics és Varga kényszerítője után utóbbi lőtt éles szögből, de egy védőről szögletre pattant a labda.

Varga 25 méteres szabadrúgása után a paksiak védője Botka elé fejelte a labdát, védőnk egyből lőtt, de Nagy bravúrral hárított.

Szinte a semmiből egyenlített a Paks Hahn János révén az első félidő hosszabbításának második percében.

Ezzel véget ért az első játékrész. A szünetben 1-1 az állás.
Második félidő

Csere nélkül folytatják a csapatok.

Leandro tört be szép csellel a tizenhatoson belülre, de beadását pont lehúzta Nagy az érkezők elől.

Gorriaran látványos cselsorozatok után indult meg a tizenhatoson belül, éles szögből leadott lapos lövését lábbal védte Nagy.

Az első cserénk: Spirovski le, Bőle be.

Ezúttal Varga lőtt élesen középre egy beadást a bal oldalról, de a paksiak szögletre mentettek.

A sarokrúgás után Lanzafame fejelt, de próbálkozását Nagy hárította.

A Lovrencsics elleni szabálytalanság után megítélt szabadrúgást Varga ívelte középre, Leandro azonban fölé fejelt.

Heister is fejjel próbálkozott, de a labda kapu mellett hagyta el a játékteret.

Fokozódik a nyomás a paksi kapunál. Varga szabadrúgása után a kipattanó Heister elé került, védőnk egyből lőtt, de Nagy megint nagyot védett.

Finnbogason érkezett a gólszerző Petrjak.

Heister kapta csapatunk első sárga lapját.

Lanzafame és Heister küzdött meg a labdáért az oldalvonal mellett, majd előbbi veszélyesen adott középre a bal oldalról, Finnbogason azonban centikkel maradt le a beadásról.

Lanzafame 24 méteres szabadrúgását biztosan védte Nagy.

Thomas Doll kihasználta utolsó cseréjét: Leandro helyett Sigér Dávid érkezett, akinek ez az első tétmérkőzése a Fradiban.

Sigér is besárgult.

Véget ért a mérkőzés.

NB I, 5. forduló
FTC–Paks 1–1 (1–1)
FTC:
Dibusz - Lovrencsics, Botka, Blazic, Heister - Leandro (Sigér, 80.), Gorriaran, Spirovski (Bőle, 59.) - Varga, Petrjak (Finnbogason, 70.) - Lanzafame.
Paks: Nagy G. - Kulcsár D., Fejes, Lenzsér, Szabó J. - Papp K., Kecskés T., Bertus, Haraszti (Kővári, 88.), Bartha (Vági, 92.) - Hahn (Simon András, 81.)
Gólszerző: Petrjak (3.), ill. Hahn (47.)
Sárga lap: Heister (71.), Sigér (87.) ill. Hahn (36.), Papp K. (41.), Haraszti (44.), Kecskés (78.)
www.fradi.hu

Megjegyzések