Lanzafame döntött, győzelem az Újpest elleni derbin!

Davide Lanzafame góljával 1-0-s győzelmet aratott labdarúgócsapatunk hazai pályán az Újpest elleni derbin! Összefoglaló.

Első félidő

A 280. derbin telt ház és nagyszerű hangulat várt a csapatokat. Jól kezdtük a mérkőzést, az első tíz percben kétszer is nagy helyzetbe kerültünk, Davide Lanzafame közelről a kapufát találta el, míg Stefan Spirovski fejesét Filip Pajovic fogta meg. Olasz támadónk volt a játékrész első felének legaktívabb játékosa, egy elfutása és lövése után ismét az újpestiek kapusa védett, majd egy kiváló labdával léphetett volna ki, de a játékvezető les miatt megállította.

A 37. percben Varga Roland veszélyeztetett szabadrúgásból, majd az ellentámadásból kialakult az első újpesti lehetőség, de Zsótér Donát lövését nagy bravúrral védte lábbal Dibusz Dénes. A félidő legnagyobb helyzete Sigér Dávid előtt adódott, aki 20 méterről lőtt laposan a jobb sarok felé, de ezt is hárította Pajovic. Irányítottuk a találkozót, de nem tudtuk megszerezni a vezetést.

Második félidő

A második játékrész egy jó Ivan Petrjak-meglódulással kezdődött, szélsőnk labdaszerzés után került helyzetbe, de végül kisodródott az alapvonalra lövés előtt. Az 58. percben megszereztük a vezetést! Marcel Heister bal oldali beadását Lanzafame vette át szépen, majd a kapu felé fordult, és jobbal a bal kapufa mellé tekert (1-0)!

A hátralévő időben sem veszélyeztette az Újpest a kapunkat, a csereként beálló Böde Dániel járt közel még kétszer is a gólhoz. Az eredmény azonban nem változott, végig a kezünkben tartottuk a mérkőzést, és megérdemelt győzelmet arattunk.

FTC-Újpest 1-0 (0-0)
FTC: Dibusz – Lovrencsics, Leandro, Blazic, Heister – Spirovski, Sigér – Varga (Frimpong, 87.), Bőle (Böde, 79.), Petrjak - Lanzafame (Gorriaran, 76.)
Újpest: Pajovic – Pauljevic, Bojovic, Litauszki, Burekovic – Onovo, Sankovic (Balázs, 76.) – Nwobodo, Zsótér, Beridze (Lukács, 63.) - Novothny
Sárga lap: Litauszki (26.), Leandro (38.), Lanzafame (59.)
Gól: Lanzafame (58.)
www.fradi.hu

Megjegyzések