DVTK-FTC 1-4

Csapatunk Böde triplájával 4-1-re verte a Diósgyőrt. Itt találja a mérkőzés élő közvetítését.

 I. félidő

Már az első húsz percben is többet birtokoltuk a labdát a Diósgyőrnél, ám ekkor még nem alakult ki nagyobb lehetőség. A legközelebb akkor voltunk a gólhoz, amikor Lanzafame passzolt Sigérhez, ő Bödéhez továbbított, csatárunk elé két védő is odacsúszott, így elesett. A játékvezető végül szögletet ítélt.

Aztán egycsapásra beindultak az események. A 27. percben Heister baloldali beadása jutott el Bödéhez (a kapus még beleütött a labdába), aki néhány méterről a kapuba fejelt (0-1).
Ezután két nagyobb diósgyőri helyzet következett. Előbb Mihajlovic lépett ki, de lövése után a visszaérő és becsúszó Blazic blokkolni tudott. Majd Vernes hatalmas helyzetben, senkitől sem zavartatva fejelt néhány méterről mellé egy jobboldali beadást.

Ezt megúsztuk, és rögtön, profi módon kihasználtuk a Diósgyőr hibáit. A 37. percben ismét Böde jött, és 14 méterről, pazarul lőtte ki a jobb alsót. Majd egy szöglet után Spirovski elé került a labda, ő eszmélt a leggyorsabban, és közelről a kapuba tüzelt. Fantasztikus első félidő: nem telt el 40 perc, és már hárommal vezettünk Diósgyőrben (0-3).
II. félidő

Ha a Diósgyőr még reménykedett egy gyors szépítésben, akkor Böde hamar egyértelművé tette, hogy ezt a meccset csak a Fradi nyerheti. Lanzafame kapott remek labdát a 16-oson belül, szépen centerezett Bödének, akinek csak annyi dolga volt, hogy közelről, ziccerben a kapuba lőjön, ezt pedig jó szokásához híven meg is tette (0-4). Megvolt a Böde-mesterhármas.

A 71. percben sikerült szépíteniük a miskolciaknak. Leandro kezezése miatt 11-est kapott a DVTK, a büntetőt Mihajlovic a jobb felsőbe lőtte (1-4).

Nem sokkal később növelhettük volna előnyünket: Varga beadása egy fejen megcsúszva jutott el Bőléhez, aki szépen vette át a labdát, majd spiccel centikkel lőtt a jobb kapufa mellé.

Bár a hajrában több gólt már nem szereztünk, győzelmünk így is nagyon magabiztos lett.

Böde ebben a naptári évben egyébként már a második tripláját jegyezte, ugyanis 2018 márciusában, a Balmazújváros elleni 5-0 alkalmával is háromig jutott. Hasonló 2011-ben - még a Paks játékosaként - sikerült neki. Akkor májusban a Vasas, szeptemberben a Pécs hálóját terhelte három találattal.

NB I, 12. forduló
DVTK-FTC 1-4 (0-3)
DVTK: Antal - Brkovic, Karan, Tamás - Shestakov, Tóth B. (Bacsa, 46.), Márkvárt (Mazalovic, 80.), Tajti, Juhar - Mihajlovic, Vernes (Hasani, 55.)
FTC: Dibusz - Lovrencsics G., Blazic, Leandro, Heister - Bőle (Csernik, 81.), Spirovski, Sigér, Petrjak (Varga R., 52.) - Lanzafame - Böde (Gorriaran, 66.)
Sárga: Márkvárt (14.), Petrjak (20.), Vernes (45.), Heister (67.), Leandro(71.)
G.: Mihajlovic (72. - 11-esből), ill. Böde (27., 37., 47.), Spirovski (39.)

Megjegyzések