Ugrás a fő tartalomra

Nem jó jel, ha a derbin a csapatod legjobbja a kapus

Horti Gábor nagyszerű írása!

Az nagyon kétségbeejtő, ha egy csúcsrangadón az egyik csapat legjobb játékosa a kapusuk! Ez mindennél többet elmond, még akkor is, ha a többiek is tették a dolgukat, de inkább megszeppent nyulak voltak, mint sem harcos oroszlánok! Ennyit hozott ki magából az Újpest a Fradi elleni összejövetelen. Még úgy is Pajovics gólpolip volt a legjobb, pedig aztán nem.
Olykor kimondottan potyakapus! Szombat este viszont nem kellett rettegni hibáitól, ő domborított a legjobbat! Kézzel, meg lábbal, miközben a többiek szépen statisztáltak. Vagy nem is akartak semmit!
Azért 90 perc alatt összehozni egy ugyan mutatós támadást, csak sovány malac! Egy épkézláb csapat része nem volt a liláknak! Ugyan ügyesen görgették a labdát, mutattak szép labda kihozatalokat, ami aztán tartalmilag kifogyott a zöldek kapuja felé közeledve! A nagy kedvenc Zsótér is csak lógott, bár az ő felmentése elindulhat azzal a ropogós lövéssel, de különben annyi!
Jól megmondta Vignyevics góré, leszállva Novothny Soma súlyáról, hogy emberei akarat nélkül poroszkáltak, féltek vagy mi volt velük, ernyedt barlangos testként lógtak a gyepre! A másik oldal sem hozott nagy csapatást! Ők is görcsöltek, szegény jó Leandro többet beszélt, mint egy pakisztáni parlamenti képviselő, tökre fölöslegesen! Igaz, őt meg a csapatkapitányi hivatala köti, tehát kell, hogy járjon a szája! A Fradinál sem volt optimális a művelet, ott is akadt egy két rossz megmozdulás. Legalább ők beleadtak mindent, mondjuk más lehetőségük nem is volt 22 ezer harsogó néző előtt! Apropó: ha már nézők! Így kellene kinéznie minden mérkőzésnek, és nem csak a hagyomány miatt, hanem mert tényleg adnak valamit a szétfizetett pléjerek! Nagy könnyebbség volt amúgy a gólszerzőnek, hogy betalált! Davide Lanzafame híres emberként érkezett a Honvédtól, ő ott nagyon nagy király volt, az Üllői úton meg sokáig szenvedett! Inkább színházi alakításait hozta, a gólokkal még szűk volt!
Eddig...
Horti Gábor - http://bloggol.hu

Megjegyzések