Böde a válogatottról: „Nem számítottam erre”

A magyar labdarúgó-válogatottba ismét meghívott támadónk, Böde Dániel a nemzeti csapatról és Marco Rossi dicsérő szavairól is beszélt.

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya Dibusz Dénes, Lovrencsics Gergő és Varga Roland mellett Böde Dánielt is meghívta a keretbe az Észtország és Finnország elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésekre. Az olasz mester irányítása alatt támadónk először készülhet válogatott meccsre.

- Az elmúlt hetekben rendre a kezdőcsapatban kaptál helyet, jó formában játszottál. Számítottál rá, hogy ez a teljesítmény ismét válogatott meghívót eredményez?
- Megmondom őszintén, meg se fordult a fejemben a válogatott. Sok dolgom van itt, hiszen egyelőre a Ferencvárosban sem vagyok stabil kezdő, bármikor ismét a padon találhatom magam. Ettől persze még nagyon is örülök a meghívónak, és teszem majd a dolgomat a válogatottban is, ahogy mindig.

- Rossi először hívott meg a keretbe. Milyen változásokra számítasz a korábbi válogatott tapasztalataidhoz képest?
- A neveket böngészve nagy változások azért nem történtek. Idén tavasszal több mérkőzésen is pályára léphettem a nemzeti csapatban, gyakorlatilag mindenkit ismerek a keretből, úgyhogy szerintem nem fognak komoly meglepetések érni.

- Az olasz szövetségi kapitány dicsérte azt a győzni akarást, amit minden egyes meccsen lát rajtad a pályán.
- Jólesnek a szavai, de szerintem ez a hozzáállás természetes. Kezdőként vagy csereként, a Fradiban vagy a válogatottban minden egyes mérkőzésen nyertesként akarom elhagyni a pályát. Mindent kiadok magamból, ha 5 percet kapok, akkor abban az időszakban, ha végigjátszom a meccset, akkor 90 percen keresztül.
www.fradi.hu 

Megjegyzések