FTC-MTK 2-0

Bőle Lukács okos emeléssel, Sigér Dávid pazar bombával vette be a MTK kapuját, csapatunk így 2-0-ra nyert az örökrangadón.

I. félidő

Az első húsz perc szinte eseménytelenül telt a mérkőzésen. Bár a mieink birtokolták többet a labdát, nem sikerült helyzetbe kerülniük játékosainknak. Aztán egycsapásra két nagy lehetőségünk is akadt. Előbb Sigér parádés labdát ívelt a baloldalon felfutó Heister lábára, aki önzetlenül visszakészített Lanzafaménak, olasz csatárunk lövése után hatalmasat védett Kychak. Egy perccel később azonban már a kék-fehérek kapusa sem tudott menteni: Bőle kapott nagyszerű labdát, kiugrott a védők mögül, majd a kilépő Kychakot átemelve a kapuba lőtt (1-0)! 

A 30. percben Sigér bombázott kapura távolról, veszélyes kísérlet volt, Kychak védett. Nem sokkal később ismét középpályásunk próbálkozott, és milyen jól tette: Lovrencsics jobb oldali beadását Kychak kiütötte, a kipattanót Sigér húsz méterről a jobb felső sarokba bombázta (0-2). Pazar találat volt, ez volt egyébként Sigér első bajnoki találata a mieinknél.
I. félidő

A második játékrész egy Böde-bombával indult, de a vendégek kapusa ki tudta ütni a labdát. Nem sokkal később még közelebb voltunk a harmadikhoz: Bőle gyönyörűen tekerte Lanzafame fejére a labdát, aki centikkel fejelt mellé. A 60. percben Lanzafame baloldali beadása jutott el Bőléhez, aki lőni készült, de elnyomták a tizenhatoson belül, a játékvezető nem ítélt büntetőt.

A 81. percben kis híján gyönyörű gólt szereztünk: Heister adott be balról, Petrjak a hosszú sarok felé lőtt, ott Lanzafame még sarokkal beleért a labdába, amely centikkel ment mellé.

Több gól végül nem született, de győzelmünk így is abszolút magabiztos volt.

NB I, 13. forduló
FTC-MTK 2-0 (2-0)

FTC: Dibusz - Lovrencsics G., Blazic, Leandro, Heister - Spirovski (Frimpong, 86.), Sigér - Bőle (Varga R., 84.), Lanzafame, Petrjak - Böde (Gorriaran, 66.). Vezetőedző: Sergei Rebrov
MTK: Kychak - Baki, Balogh B., Pintér Á., Gengeliczki (Farkas B., 66.) - Bognár I. (Vass P., 77.), Vass Á., Kanta J. - Gera D., Torghelle (Lencse, 70.), Schäfer. Vezetőedző: Feczkó Tamás
Gól: Bőle (24.), Sigér (39.)
www.fradi.hu

Megjegyzések