Kezdésként 6-3, kupát érő algériai gól, a tavaszi menetelés lezárása

Labdarúgócsapatunk szombaton először lép pályára az új diósgyőri arénában. Néhány emléket szedtünk össze a régi diósgyőri stadionból – VIDEÓ!

Listavezető labdarúgócsapatunk az NB I 12. fordulójában először lép pályára a DVTK idén átadott otthonában, a Diósgyőri Futball és Atlétikai Stadionban.

Az előző miskolci stadionban 44 mérkőzésen 21 győzelem, 9 döntetlen és 14 vereség volt a mérlegünk a Diósgyőr ellen, 76-58-as gólkülönbség mellett. A Ferencváros 4+1 emlékezetes miskolci fellépését idézzük fel.

1. Az első: 

1940. szeptember 8-án játszott először Diósgyőrben a Fradi. A találkozó hőse a négy gólig jutó Finta Károly volt, Kiszely István és Gyetvai László egyszer volt eredményes. Ez a 6-3-as siker azóta is a legnagyobb különbségű győzelmünk a DVTK otthonában. 1940-ben nagy hőségben játszották a meccset – erre szombaton nem számíthatunk.

2. A régi stadion nézőcsúcsa

1968-ban az FTC a bajnoki címig menetelt. A 27. fordulóban 35 000 néző előtt vívták a Diósgyőr–Ferencváros mérkőzést. Juhász István szerzett vezetést a Fradinak, majd Albert Flórián növelte az előnyt. Végül 2-1-re nyertünk, így megőriztük előnyünket a tabella élén az Újpesttel szemben.

3. Bajnok lett a Ferencváros!

1992. június 20-án, a bajnokság záró fordulójában volt a Diósgyőr a Fradi ellenfele. Csapatunknak nyernie kellett a bajnoki cím bebiztosításához, ez pedig Wukovics László duplájával sikerült is.Ezzel a Ferencváros feltette a koronát elképesztő tavaszi menetelésére: az utolsó 11 mérkőzést mind megnyerte együttesünk, így nyerte története 24. bajnoki címét.

4. Győztes búcsú

A régi diósgyőri stadion utolsó mérkőzése is DVTK–FTC összecsapás volt. 2016. október 29-én Busai Attila vezérletével 2-0-s előnyre tettünk szert, a hazaiak azonban kiegyenlítettek.A győztes szó és gól viszont a Fradié volt: Michal Nalepa fejesgólja után nagy mentéssel is fontos szerepet vállalt a sikerben.

  +1. Kupagyőzelem Diósgyőrben

A Magyar Kupa 1991-es fináléját, az FTC–Vác mérkőzést a DVTK Stadionban játszották.


A találkozón egyetlen gól született: a Ferencváros algériai légiósa, Nacer Bouiche döntötte el a trófea sorsát.
NB I, 12. forduló
DVTK–FTC
Szombat, 17.00
Miskolc, Diósgyőri Futball és Atlétikai Stadion

www.fradi.hu

Megjegyzések