A 75 éves Szűcs Lajos: „Egymásban tartottuk a lelket”

A születésnapját ünneplő Szűcs Lajossal az elmúlt időszak megpróbáltatásairól, az igaz barátságról és a Rebrov-csapatról is beszélgettünk. Interjú.

Ma ünnepli 75. születésnapját a Ferencvárossal kétszer bajnoki címet nyert, a labdarúgócsapattal VVK-döntőbe jutott korábbi klasszis labdarúgó, Szűcs Lajos. A ferencvárosi sportolóként a magyar válogatottal olimpiai aranyérmet szerzett Lajos bácsi játékos-pályafutása után edzőként évtizedeket dolgozott a zöld-fehér színekért. Albert Flóriánnal és Rákosi Gyulával legendás hármast alkottak.

Lajos bácsi műtétje miatt az elmúlt időszakban sajnos sokat volt távol szeretett helyszínétől, a Népligeti Sportteleptől és csapatától, a Fraditól. Szerencsére azonban napról napra erősebb, így közel van a várva várt visszatéréshez.

„Érzem, hogy erősödöm”

- Az első és legfontosabb: hogy van Lajos bácsi?
- Lábadozom, a körülményekhez képest jól vagyok, körülbelül 90 százalékos állapotban. Itthon már mankó nélkül megyek, a gyógytornász mondta, hogy már próbálkozhatok így is, hiszen ha szükség van rá, akkor van a közelben szék. De szerencsére nem kell megkapaszkodnom – kezdte interjúját a fradi.hu-nak Szűcs Lajos, aki combnyaktörése után gyógyulgat.

- Sokat kell gyógytornáznia?
- Minden nap, de nem fárasztó, sőt, kellemes. Érzem ugyanis, hogy erősödik az izmom. Ha pedig az izmot vissza tudjuk hozni, akkor majdnem épen tudok majd járni.

- Játékoskorában mennyire volt hasonlóban része?
- Hál’ Istennek nem gyógytornáztam, mert sérülésem sem volt. Csak a sima edzéseket kellett így végeznem.
www.fradi.hu 

Megjegyzések