Böde és Lanzafame csattanós választ adott

A Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén Lanzafame és Böde góljával kétgólos előnyt szerzett labdarúgócsapatunk a visszavágóra.

Ebben a cikkünkben összefoglalónkat olvashatják.
I. félidő

Oda-visszavágós párharc esetén nem meglepő, hogy óvatosan kezdtek a csapatok, sokáig nem alakult ki igazi veszély egyik oldalon sem. Az első negyedórában Davide Lanzafame távoli kísérletét jegyezhettük fel, de az első ziccerre a 25. percig kellett várni. Ekkor Isael remek labdát adott Vargának, aki egy csel után Bödét játszotta meg, centerünk azonban nem tudta kihasználni a helyzetet.

Még ugyanebben a percben Csonka hozta fel szépen a labdát, Vargához passzolt a bal oldalra, szélsőnk átívelt a hosszún érkező Lovrencsicshez, aki kapásból lőtt, kevéssel mellé. Az utolsó tíz percben már többször tudott veszélyeztetni a Kisvárda is, a 43. percben nagyot kellett védenie Dibusznak Brana Ilic lövése után.

II. félidő

Jól kezdtük a második játékrészt, Isael veszélyeztetett egy 16 méteres, kemény lövéssel, de Mihai Minca védeni tudott. Az 53. percben megszereztük a vezetést! Anton Kravchenko buktatta Lanzafamét a tizenhatos vonala előtt, Leandro szabadrúgása remek volt, de a kapufáról még kipörgött, a kipattanóra azonban Lanzafame érkezett, és a kapuba bombázott (1-0).

A 77. percben Gorriaran beadását Lanzafame pörgette kevéssel fölé, nem sokkal később a csereként beállt Sigér lőtt csattanós kapufát. A 86. percben sikerült növelnünk az előnyünket, Lanzafame szöglete Bödét találta meg, aki átvette a labdát, majd ballal Minca lába között a kapuba lőtt (2-0).

Győzelmünkkel kétgólos előnnyel utazhatunk Kisvárdára jövő kedden a visszavágóra.

Magyar Kupa, nyolcaddöntő
FTC-Kisvárda 2-0 (0-0)
FTC: Dibusz - Lovrencsics, Botka, Dvali, Heister - Csonka, Leandro (Sigér, 69.) - Isael (Gorriaran, 59.), Lanzafame, Varga (Petrjak, a szünetben) - Böde
Kisvárda: Minca - Melnyik, Theodoros, Kravchenko (Grozav, 76.), Pico (Gosztonyi, 59.) - Karasiuk, Protic - Ilic, Tsoukalas, Sassá - Negrut (Kovácsréti, a szünetben)
Gól: Lanzafame (53.), Böde (86.)
www.fradi.hu

Megjegyzések