Szár­nyal a Fradi Reb­rov irá­nyí­tá­sá­val, ez az oka

Be­le­jött a gól­gyár­tásba a Fe­renc­vá­ros lab­da­rú­gó­csa­pata. Két hete még a gyenge tá­ma­dó­já­ték miatt kezd­ték ki a szur­ko­lók Szer­hij Reb­ro­vot, de azóta a zöld-fe­hé­rek négy, majd hét gól­lal nyer­tek az NB I-ben. 


A RIPOST az ukrán edző három mes­teri hú­zá­sá­ban látja a siker tit­kát.
Február 20-án az FTC hazai pályán 1-0-ra vezetett a Kisvárda ellen a Magyar Kupában, amikor a szurkolók gúnyosan rákezdtek a „Védekezz, védekezz!” rigmusra. Elegük volt az utóbbi pár meccsen mutatott gyenge támadójátékból. Azóta a kritizált Szerhij Rebrovék rácáfoltak a kétkedőkre: a felcsúti csapat 4-0-ra, a diósgyőri 7-0-ra kapott ki a Groupama Arénában. Összeszedtük, mik lehetnek a látványos változás okai.

1. Új szerepben Gorriarán

Az uruguayi Fernando Gorriarán gyenge őszt produkált, de tavaszra a Fradi egyik legjobbja lett. Rebrov idén sokkal támadóbb szerepben játszatja a 24 éves légióst. Az eredetileg a középpálya közepén játszó Gorriarán egyre több szerepet kap a szélen, amit rendre jó játékkal hálál meg. A legutóbbi két NB I-es meccsén két gól szerzett, ezt megelőzően 44 bajnokin ért el ugyanennyit.

2. Bejött a csatárigazolás

Hosszú évek óta egy csatár sem hozta azt a szintet a Fradinál – Davide Lanzafame kivételével –, amiért leigazolták. A télen a fehérorosz BATE-től érkező Mikalaj Szignyevics azonban a jelek szerint beváltja a hozzá fűzött reményeket. A 194 centis magas támadó a Diósgyőr ellen duplázott, előtte a Puskás Akadémiának is betalált – miközben Böde Dániel mindkétszer hiába várt a becserélésére.

3. Jót tesz a rivalizálás

A téli átigazolásokkal nagy lett a versenyhelyzet a keretben. Ez főleg a támadókra igaz, így aki pályára lép, kettőzött erővel hajt. A házi gólkirály, Davide Lanzafame a DVTK ellen csereként duplázott, a legutóbbi két meccsről betegség miatt hiányzó Varga Roland kezdőként szerzett ennyi gólt (ők a gólkirályi címért is vetekednek). A legnagyobb igazolásnak beharangozott Isael pedig még be sem mutatkozott bajnokin.
www.ripost.hu

Megjegyzések