Íme a tények! Ezért lett bajnok a Ferencváros

Öt ferencvárosi játékos az NBI. álomcsapatában.
Fiatal és idősebb, magyar és külföldi is bekerült a Nemzeti Sport osztályzatai alapján összeálló NB I-es álomtizenegybe, amelyben a bajnok Ferencváros öt labdarúgója, így az idény legjobbja, Fernando Gorriarán is helyet kapott.

Lapunk elkészítette a 2018–2019-es idény posztonkénti játékosrangsorát is, az őszi és tavaszi szezonban munkatársaink által adott osztályzatok alapján. A bajnokságban 339 labdarúgó lépett pályára, hárommal kevesebb, mint az előző kiírásban. A listára csak az a 136 futballista kerülhetett fel, aki a mérkőzések felénél eggyel többször, legalább 17 bajnokin értékelhető teljesítményt nyújtott (ez egyben azt is jelenti, hogy az a játékos, aki a téli átigazolási időszakban érkezett az NB I-be, nem került fel a rangsorba, hiszen tavasszal maximum 15 bajnokin léphetett pályára, így legfeljebb 15-ször kaphatott osztályzatot. Fontos megjegyezni, hogy az értékelhető teljesítmények, azaz az osztályzatok száma a játékosok többségénél nem egyenlő a pályára lépések számával, azaz hiába játszott valaki mondjuk 27 bajnokin, ha 17-nél kevesebbszer kapott osztályzatot, akkor nem szerepel a listán).

Érdekesség, hogy az idény csapatában helyet kapó tizenegy játékos közül hat (Felipe, Lovrencsics, Juhász, Tőzsér, Cseri és Lanzafame) már betöltötte a 30. életévét.
Pontazonosság esetén a több értékelhető teljesítmény rangsorol.
Magyarázat: A játékos neve előtt zárójelben az abszolút rangsorban elfoglalt helyezése, mögötte a csapata, illetve az osztályzatok átlaga szerepel, míg az utolsó oszlopban az értékelhető pályára lépéseket tüntettük fel. Vastaggal szedve a különböző felnőttválogatottakban valaha is szerepelt labdarúgókat jelöltük.
A teljes posztonkénti rangsor ITT olvasható el.
Forrás: www.nso.hu
Megjegyzések