„Ma biztosan itt maradok!” – ez volt Böde Dani búcsúbeszéde?

A labdarúgó NB I-et megnyerő Ferencváros a Budapest Parkban tartja a bajnoki fiesztáját, amelyen a csapatkapitány Böde Dániel is felszólalt – már, amikor éppen az óriási hangulatban szóhoz tudott jutni. Az esetleges távozásával kapcsolatban nem mondott konkrétumokat, de a maradására buzdító szurkolóknak azt azért hozzátette, ma még biztosan marad.

„Huh – sóhajtott nagyot a Puskás Akadémia elleni 1–1-gyel záró Ferencváros támadója, Böde Dániel, majd, miután újra szóhoz jutott, folytatta: – Sziasztok! Készültem egy beszéddel, de Leandro összetépte, úgyhogy improvizálnom kell. Azt hittem, könnyebb dolgom lesz.”
„Mindenki ismeri Danit, az előre írt dolgok nála nem működnek, nála minden szívből jön” – vette át a szót Leandro, majd visszaadta a csapatkapitánynak.
Azt hittem, ez egyszerűbb lesz azért – mondta Böde láthatóan elérzékenyülten a Fradi-szurkolók skandálása közben. – Tarthatnánk szónoklatokat, de száz szónak is egy a vége. Ma este biztosan itt maradok... A viccet félretéve. Magam, a csapat és az egész stáb nevében szeretném megköszönni az egész éves buzdítást, nélkületek nem jöhetett volna össze a harmincadik bajnoki cím. Nem játszottunk mindig jól, mindig szépen, de az akarat és a ti buzdításotok átsegített a nehéz időszakokon, tizenkettedik játékosként ott voltatok mellettünk a pályán. Ezért nem győzünk hálálkodni, úgy gondolom, ez a bajnoki cím nélkületek nem jöhetett volna össze. Ünnepeljük meg ezt a győzelmet együtt, éljen a bajnokcsapat, hajrá, Fradi!”
„Benne volt az elmúlt hét év, amit itt töltöttem. Ez nem hivatalos, még nincs száz százalékig eldöntve, de amit a szurkolók tudnak… Az valószínű. Nehéz úgy, hogy az utóbbi két hétben gyakorlatilag mindig sírva megyek edzésre. Ha a szívemre hallgatok, itt maradok, ha az eszemre, akkor elmegyek. Nem egyszerű helyzet. Maradtam volna még, de az élet, most úgy tűnik, úgy hozta, hogy váltanom kell. Ez nem száz százalék még” – nyilatkozta ezt már az M4 Sportnak.
LABDARÚGÓ NB I
33. (UTOLSÓ) FORDULÓ

Puskás Akadémia–Ferencváros 1–1 (Nagy Zs. 52., ill. Lanzafame 60.)
Felcsút, Pancho Aréna, 3865 néző. Vezette: Pintér Cs.
www.nso.hu

Megjegyzések