Varga és Lanzafame góljával nyertük a derbit!

A magyar bajnok Ferencváros 2-1-re nyert az Újpest ellen! Ez történt a derbin.

I. félidő
Nagyszerű hangulatban kezdődött a derbi: telt ház köszöntötte a 30-szoros bajnokcsapatot, a Ferencvárost!
Az első lövésünket Tokmac küldte az Újpest kapujára, az első negyed óra végén azonban Dibusznak kellett két védést bemutatnia: előbb Zsótér, majd Pauljevic tesztelte kapusunkat.
A 22. percben aztán Lanzafame okos lekészítése után Varga Roland megszerezte a vezetést! Vargának ez már a hatodik gólja volt az Újpest ellen Fradi-mezben.
A 37. percben Lanzafame kapott Pajovictól egy jó passzt, de nem tudtuk gólra váltani a hibát: végül Tokmac Litauszkit lőtte fejbe a labdával.
Az ellentámadásból Rácz került helyzetbe, Dibusz nagy bravúrral védett. Sajnos a szöglet után, Nagy fejesénél már ő sem tudott hárítani, egyenlített az Újpest.
II. félidő
1-1-ről folytatódott a játék, de hamar ismét előnybe került a Fradi! Varga szabadrúgása a sorfalról visszapattant, az ismétlés Pajovicról jött ki, a kipattanót pedig Lanzafame kotorta a kapuba.
Olasz támadónk negyed órával később, kis füst miatti szünet után duplázhatott volna, de Pajovic ezúttal védett, a túloldalon Simon nem találta el a kaput, majd Varga hagyott ki két helyzetet is - mindez négy perc leforgása alatt történt.
A folytatásban is a Fradi támadott többet: Isael közeli fejese nem talált kaput, majd a csereként beszálló Böde löketét fogta Pajovic.
A 11 perces hosszabbítás elején Zsótér lövését védte bravúrral Dibusz, majd a 99. percben Solomon ziccerénél is hárított, így megőriztük egygólos előnyünket, és legyőztük az Újpestet!
NB I, 31. forduló
FTC–Újpest 2-1 (1-1)
FTC: Dibusz – Lovrencsics (Botka, 64.), Blazic, Dvali, Heister – Haratin, Gorriaran – Isael, Tokmac (Leandro, 81.), Varga R. – Lanzafame (Böde, 78.)
Újpest: Pajovic – Pauljevic, Litauszki, Ristevski, Burekovic – Onovo, Zsótér – Simon K. (Solomon, 90.), Rácz (Sankovic, 84.), Nagy D. (Beridze, 69.) – Traoré
Gól: Varga R. (22.), Lanzafame (50.), illetve Nagy D. (39.)
Sárga lap: Lanzafame (73.), Gorriaran (90+3.), Haratin (90+5.), illetve Nagy D. (21.), Ristevski (45.), Zsótér (89.), Onovo (90+5.), Litauszki (90+7.)
www.fradi.hu

Megjegyzések