Isten veled Dani!

Sikersztori: Összefoglaló Böde Dani Fradi-korszakáról
Böde Dániel számos emlékezetes pillanattal és kilenc trófeával örökre beírta magát a Fradi történelmébe.
 
„Félig ember, félig gép, Böde Dani példakép”, a „Madocsai Messi”, a „norvégverő”, az „Ébredő erő”. Csak néhány gondolat, melyről rögtön Böde Dánielre asszociálhatunk. A Ferencváros játékosikonja, az összesen 131 gólt szerző támadó a harmadik csillag megszerzése után elköszön a zöld-fehérektől. Az alábbiakban a Fradiban töltött hét esztendő legfontosabb, legemlékezetesebb állomásait foglaljuk össze. 
A kezdetek
Első edzőmérkőzésén rögtön eredményes tudott lenni a Maglód ellen. Az NB I-ben, a 2012/13-as szezon első meccsén be is mutatkozott, az első találatára a hatodik fordulóig kellett várni, amikor idegenben az Eger kapuját vette be.Böde az otthonához, Madocsához közeli Paksi FC-ben kezdte a labdarúgást, NB I-es mérkőzésen is itt mutatkozhatott be. Összesen 40 gól után 2012 nyarán szerződést kötött a Ferencvárossal. 
Böde első évében rögtön alapember lett a Fradiban, egy kivétellel a szezon összes meccsén kezdőként lépett pályára. A bizalmat meghálálva a góllövőlista második helyén végzett 17 találattal, emellett nem elhanyagolandó, hogy 10 gólpasszt is kiosztott.
A 2016-os aranyév
A 2015/16-os szezon eseményei még ennél is emlékezetesebbek lettek Dani számára.
Thomas Doll irányítása alatt támadónk 28 mérkőzésen lépett pályára kezdőként, a 17 megszerzett gól gólkirályi címet ért neki. A csapatnak pedig bajnoki aranyérmet, az NB I-et ráadásul  rekordelőnnyel nyerte meg.
Böde ötször is duplázni tudott a szezonban, és hatalmas szerepet vállalt abban, hogy csapatunk a szezon végén magáénak tudhatta a 29. bajnoki elsőségét.
Sikerei
A meghatározó 2016-os éven kívül is bővelkedik Böde Fradi-pályafutása a szép pillanatokban. Első fradista szezonja végén rögtön Magyar Ligakupa-sikert ünnepelhetett, ezt 2015-ben megismételte.
Húzóembere volt annak a csapatnak, amely 2015 és 2017 között egymás után háromszor is elhódította a Magyar Kupát, a Magyar Szuperkupát 2015-ben és 2016-ban is feljegyezhette diadalai közé.
Azzal pedig szintén a "halhatatlanok" közé emelkedett, hogy több, Újpest elleni derbit is eldöntött. A 2015-öset például hajrában szerzett, felejthetetlen duplájával.
A Fradival hazai szinten mindent elért, amit ellehetett: kétszer lett magyar bajnok, háromszor Magyar Kupa-győztes, kétszer Ligakupa- és kétszer Szuperkupa-győztes, de volt gólkirály és szinte minden fórumon megválasztották a szezon legjobb játékosának is. A Fradiból lett válogatott, ahol szintén óriási kedvenc lett, és szerepelhetett Európa-bajnokságon is.
A 30. bajnoki cím megszerzése
A sikerek sora természetesen nem lehet teljes a legutóbbi nélkül. Böde hétszer zörgette meg az ellenfelek hálóit a szezonban, a DVTK ellen mesterhármassal jelentkezett még 2018 októberében.
Kétszer is előfordult, hogy Böde találata ért három pontot: Sergei Rebrov debütáló mérkőzésén, a Mezőkövesd vendégeként a 79. percben szállt be csereként, majd a hosszabbítás első percében az ő remekül időzített érkezéséből született meg a győztes gól.
Hasonló volt a helyzet a februári, Honvéd elleni bajnokin, amikor a 77. percben csereként pályára lépve mindössze hat perc elég volt neki, hogy megszerezze a különbséget jelentő gólt.
Fontos tagja volt annak a csapatnak, amely megszerezte a harmadik csillagot érő harmincadik bajnoki címet. 
A válogatottban
Klubszinten nyújtott remek teljesítményét természetesen a magyar válogatott akkori szövetségi kapitánya, Egervári Sándor sem hagyta szó nélkül, aki 2013 januárjában első ízben hívta meg Bödét a felnőtt nemzeti csapatba.
A bemutatkozásra egy Fehéroroszország elleni felkészülési találkozóig, míg az első gólra egy Törökország elleni vb-selejtezőig kellett várni.
A debütálás évében egy Észtország elleni vb-selejtezőn is eredményes tudott lenni, 2015. október 8-án, a Feröer elleni emlékezetesre sikerült meccsen csereként beállva duplázni tudott, így a válogatott hatalmas lépést tett a 2016-os Eb-szereplés felé.
A magyarok történelmi jelentőségű Európa-bajnoki keretének is tagja volt, Izland ellen fontos szerepet játszott az egyenlítő gól megszerzésében, majd Belgium ellen is pályára lépett.
Böde összesen 25 alkalommal ölthette magára a címeres mezt, máig utolsó, ötödik gólját 2017 októberében lőtte Feröernek a Groupama Arénában. 
Statisztika
Böde Dániel a Ferencváros színeiben 297 mérkőzésen lépett pályára, 131 gólt szerzett.
Bajnoki: 200 mérkőzés / 89 gól
Hazai kupa: 45 mérkőzés / 23 gól
Nemzetközi tétmérkőzés: 11 mérkőzés / 2 gól
Egyéb hazai díjmérkőzés: 2 mérkőzés / 1 gól
Nemzetközi barátságos és díjmérkőzés: 39 mérkőzés / 16 gól 
Böde pályán és pályán kívül
Böde Dánielre nemcsak rengeteg gólja miatt emlékezhetünk jó szívvel. Humora, zrikálásai, a mai világban szinte egyedülállónak számító, végtelenségig őszinte nyilatkozatai, az egész országban szállóigévé váló megjegyzései miatt is nagyon hamar a fradisták kedvence lett.
Best of Böde Dani
Gólok, sikerek, zrikák és beszólások. Videón Böde Dani legemlékezetesebb Fradi-pillanatai.
Böde Dániel nemcsak számtalan gólja, derbit eldöntő találatai és sikerei, hanem legendássá vált humora és beszólásai miatt is lett hatalmas közönségkedvenc a Fradiban. Az alábbi videóban Dani legemlékezetesebb Fradi-pilanatait gyűjtöttük össze. A futballpályáról és azon kívülről is.

Megjegyzések