Jött a Tokmac-specialitás - ott vagyunk a 3. körben!

Labdarúgócsapatunk 4-2-es összesítéssel kiejtette a Vallettát, és továbbjutott a BL harmadik körébe!
KIHAGYOTT ZICCEREK ÉS BÜNTETŐ
Sergei Rebrov együttese a Bajnokok Ligája-selejtező második fordulójának első mérkőzésén 3-1-re nyert a máltai Valletta ellen, így kétgólos előnyre tett szert a visszavágó előtt. A három szerzett találattal elégedettek lehettünk, de kár volt a kapott gólért, mert az hordozott magában veszélyeket az idegenbeli mérkőzésen.

Rögtön ziccerrel kezdődött a találkozó, Oleksandr Zubkov lövése kipattant Henry Bonellóról, Michal Skvarka pedig a kapufát találta el.  A másik oldalon az odavágón eredményes Yuri De Jesus Messias veszélyeztetett, de Dibusz Dénes védett. A 8. percben Ihor Haratin találta el a kapufát, majd Davide Lanzafame járt közel a gólhoz.
A 27. percben Lovrencsics Gergő lépett rá Kevin Tulimieri lábára a tizenhatoson belül, így a Valletta büntetővel jöhetett, Dibusz Dénes jól érezte az irányt, de nem tudta kiszedni Mario Fontanella, jobb alsóba tartó tizenegyesét (1-0). A kapott gól után hamar váltott Rebrov, már a 32. percben lecserélte Ihnatenkót, akinek a helyén Sigér folytatta, az eredmény azonban a szünetig nem változott.

TOKMAC MEGINT TEKERT, DE HOGY!
Intenzívebben kezdtük a második félidőt, több jó támadásunk is volt, köztük az 58. perc eseménye, amikor Zubkov nagyon harcosan tartotta meg a labdát, majd kiválóan indította Lanzafamét, ám veszélyes helyzetben lévő játékosunkat tévesen megállították lesen. Egy perccel később ismét lesen volt, így hiába vette be a máltaiak kapuját, nem adták meg a gólt - ekkor már jogosan.
A 60. percben azonban már semmi sem tudta megmenteni a Vallettát a kapott góltól! Tokmac Nguen volt nagyon harcos a bal oldalon, majd előhúzta a specialitását, középre tolta a labdát és gyönyörűen tekert jobbal a bal sarokba (1-1)!
A szerzett góltól megnyugodtunk, és újra úgy játszottunk, mint a múlt héten. Előbb egy szép támadás, és egy gyönyörű Sigér-csel után középpályásunk nagy helyzetbe hozta Michal Skvarkát, aki rosszul vette át a labdát, majd Zubkov járt nagyon közel a gólhoz, Bonello azonban óriási bravúrral hárította a fejesét.
A 71. percben újra Lanzafame veszélyeztetett, ám lövését Bonello a kapufára ütötte, majd a támadónk helyére beállt Mikalai Sihnevich és Zubkov is hihetetlen közel volt a második találathoz, de nem volt szerencséjük. A 89. percben Messias szabadrúgásánál még hatalmasat védett Dibusz, de a továbbjutásunk már nem forgott veszélyben, így 4-2-es összesítéssel továbbjutottunk a harmadik fordulóba, ahol a horvát Dinamo Zagreb lesz az ellenfelünk.
Rebrov: „Feszült voltam, tudtam, tudunk jobbak lenni”
Labdarúgócsapatunk döntetlennel, 4-2-es összesítéssel jutott tovább. Így értékelt vezetőedzőnk.
- Jól kezdtünk, helyzeteket alakítottunk ki, ha ezek egyikéből betalálunk, akkor minden másképp alakult volna, de sajnos nem sikerült, így más volt a mérkőzés forgatókönyve. Ráadásul aztán sajnos kaptunk egy gólt. Az ellenfelünk mindent megtett, hogy visszajöjjön a párharcba, de úgy érzem, megérdemeltük a továbbjutást - kezdte Rebrov.
Vezetőedzőnk elárulta, az első csere (Danylo Ihnatenkót Sigér Dávid váltotta a 32. percben) taktikai volt.
- Nem történt sérülés. Néha előfordul ilyen egy játékossal, hogy elveszti az önbizalmát. Danylo ráadásul most sárga lapot is kapott, láttam rajta, hogy nem mert belemenni az ütközésekbe, mivel félt, hogy jön a második lap és a kiállítás. Megesik, hogy ilyen történik, nem kell túldimenzionálni, ezért van a csapatunk, ezért vannak kiváló játékosok a kispadon. Sigi bejött, és nagyszerűen teljesített.
Rebrov elmondta, feszült volt, hogy nem azt látja a játékosaitól, amire képesek, de a szünetben rendezték a sorokat, majd a következő fordulóról (a horvát Dinamo Zagreb lesz az ellenfelünk) is szót ejtett.
- Minden meccsen feszült vagyok, ma nem az eredmény miatt voltam az, hanem mert, tudtam, hogy tudnak jobban teljesíteni a játékosaim. A szünetben rendet tettünk a fejekben, helyzetek sorát alakítottuk ki, majd be is találtunk. Elmarad a DVSC elleni bajnokink, így innentől már csak a Dinamo van a célkeresztben, egyébként nem lesz semmi különös, holnap szabadnapot kapnak a játékosok, aztán készülünk a következő fordulóra. Igen, azt nem tagadom, hogy már megnéztem a zágrábiak első meccsét, de a játékosoknak egy szót sem mondtam arról, mit láttam ott. Többször elmondtam, hogy ez a Bajnokok Ligája, más szint, örülök neki, hogy komolyan vették a feladatot a játékosok, sajnálom, hogy nem nyertünk, de a lényeg, hogy megvan a továbbjutás!

BAJNOKOK LIGÁJA-SELEJTEZŐ, 2. FORDULÓ, 2. MÉRKŐZÉS
VALLETTA - FTC 1-1 (1-0)
VALLETTA: Bonello - Pena Beltre, Borg, Camilleri - Dimech (Nwoko, 74.), Muscat (Monticelli, 80.), Tulimieri - Messias, Fontanella, Piciollo (Tonna, 90.)
FTC: Dibusz - Lovrencsics, Blazic, Dvali, Civic - Haratin, Ihnatenko (Sigér, 32.) - Zubkov, Skvarka, Tokmac (Varga, 88.) - Lanzafame (Sihnevich, 74.)
Gól: Fontanella (28. - 11-esből), ill. Tokmac (60.)
Sárga lap: Pena Beltre (21.), Muscat (61.), ill. Ihnatenko (19.), Lanzafame (45.)
Továbbjutottunk 4-2-es összesítéssel.
www.fradi.hu

Megjegyzések