Közelebb került a Bajnokok Ligája

Ludogorec kipipálva - kettős győzelemmel!
Sokan féltették a tavasszal 30. bajnoki címét megnyerő CSAPATUNKAT, amikor elkészült a Bajnokok ligája 2019-20-as szezonja első selejtezőkörének párosítása.

A mieink ugyanis a hasonló szín-összetételben pompázó bolgár bajnokot kapták riválisként.

Persze nem ezért tartottak sokan a Ludogorec Razgrad együttesétől, inkább azért, mert a bolgár bajnokságot zsinórban nyolcszor megnyerő együttes az elmúlt években nemcsak, hogy megjárta a BL-csoportkört, de két ízben a második számú kupasorozat, az Európa-liga egyenes kieséses szakaszának is résztvevője volt - ergo megérte a tavaszt - amely szereplés bizony mondjuk ki, fényévekre van a Ferencváros elmúlt 5 esztendejének nemzetközi eredményeitől.

Ám a múlt heti budapesti és főképpen a mostani razgradi teljesítmény és persze a két nagyszerű győzelem fényesen bizonyította: ez a Fradi, nem az a Fradi.

Sergei Rebrovnak az Üllői útra hozatala a jelek szerint telitalálatnak bizonyult. A neves ukrán szakember úgy tűnik, valamit megtanított a csapatnak, jelesül azt, hogyan kell ötvözni a támadófocit az ellenfél játékának gyakorlatilag tökéletes megfojtásával.

Mert bár az első meccsen még talán lehettek kételyeink afelől, eredményre vezet-e - végre - az FTC nemzetközi mércével mérve is egyre érettebb játéka, az egygólos magyar előnyt követően megrendezett visszavágón gyakorlatilag semmi esélye nem volt a továbblépésre a Ludogorecnek.

A ferencvárosiak légiósai - előbb Haratin, majd a friss igazolás, Skvarka - olyan villámgyorsan pakoltak be két gólt a bolgárok brazil kapusának hálójába, hogy csak ámultunk, bámultunk.

Helyzetkihasználás - de jó ezt kimondani - 100%!

Ezután már tényleg révben volt a magyar bajnokcsapat, a bolgárok szépítése után pedig Dibusz Dénes egy "panenkás" 11-esnél tette hozzá a magáét a történethez, egy földöntúli bravúrral.

Ami ezután jött, az már nyugodt, békés, örömfoci volt, magabiztos továbbjutással megspékelve, pláne a norvég-kenyai Tokmac Nguyen gólja után, ami már végképp eldöntött minden, esetleg még meglévő vitás kérdést. Ezúttal még Heister öngólja is belefért.

A kedvenc csapatunk esetében nagyon sokat kellett várnunk egy ilyen eredményre, sokat mondó adat, hogy legutóbb 15 éve tudott párharcot nyerni a legnépszerűbb magyar futballcsapat a legrangosabb európai sorozatban. Akkor az albán SK Tirana, most a bolgár Ludogorec volt a szenvedő fél, a különbség tetten érhető.

Akkor a Sparta Prága volt a következő rivális - igaz, az a csata akkor már a csoportkörért ment - most a kvalifikáció második körében a máltai Valletta tornyosul - talán nem leküzdhetetlen - akadályként az CSAPAT előtt.

Kellő alázattal és profizmussal a most megkezdett menetelés igenis folytatható.

A magyar futballban úgy tűnik végre tényleg megmozdult valami és ehhez most már a Fradinak is sikerült hozzátennie a magáét.

Nem is keveset.

Bajnokok Ligája, 1. selejtező kör, visszavágó:
Ludogerec — Ferencváros: 2-3 (1-2)
Razgrad, 19:30. 8.000 néző.
Vezette: Donatas Rumšas (asszisztensek: Sužiedėlis, Snarskis; tartalékjv.: Valikonis – litvánok)

Ludogerec: Renan — Ikoko (Cicinho, 64.), Terziev, Moti, Nedjalkov — Góralski, Djakov — Jorge Intima, Marcelinho (Biton, 64.), Tchibota — Swierczok (Keserü, 46.)

kispad: Iliev, Anicet Abel, Badji, Lukoki

vezetőedző: Sztojcso Sztoev

Ferencváros: Dibusz — Lovrencsics G., Blazic, Dvali, Heister — Ihnatenko (Sigér, 57.), Haratin — Zubkov, Skvarka, Nguen (Varga R., 61.) — Priskin (Lanzafame, 73.)

kispad: Gróf, Frimpong, Civic, Botka

vezetőedző: Szerhij Rebrov

Gól: Terziev (24.), Heister (69. – öngól) illetve Haratin (17.), Skvarka (21.), Nguen (48.)

Sárga lap: Tchibota (85.) illetve Ihnatenko (26.), Lovrencsics G. (28.), Dibusz (29.)

Kiállítva: Moti (82.)

Továbbjutott: a Ferencváros, kettős győzelemmel, 5–3-as összesítéssel

Hajrá Fradi!

Juhász Attila

Megjegyzések