Haratin elárulta a nagy titkot

Így fogunk továbbjutni!
Ukrán játékosunk két EL-szereplés után szeretné megtapasztalni a Bajnokok Ligája csoportkörének hangulatát is.

Középpályásunk, Ihor Haratin alapembere a Bajnokok Ligájában menetelő Ferencvárosnak: az első fordulóban a Ludogorec, a második körben pedig a Valletta ellen is kétszer 90 percet futballozott, de végig pályán volt a Dinamo Zagreb elleni harmadik párharc első mérkőzésén is. Haratin szerint az idegenben elért 1-1 remek eredmény, ám futballistánk tudja, fejlődnünk kell ahhoz, hogy Budapesten legyőzzük a horvátokat.
- A csapat öt meccs után is veretlen a Bajnokok Ligája selejtezőjében, te pedig valamennyi mérkőzést végigjátszottad, a Ludogorec elleni visszavágón gólt is szereztél. Elégedett vagy a szezon eddigi alakulásával?
- Jó érzés, hogy újra és újra számít rám a vezetőedző, de nagyobb öröm, hogy eddig jó eredményeket értünk el a selejtezősorozatban. Szeretnénk megnyerni valamennyi mérkőzésünket, mindig ez a cél, úgy érzem, hétről hétre fejlődik a csapat játéka. Szeretnénk a csoportkörben szerepelni, de tudjuk, hogy ahhoz előbb a Dinamo elleni visszavágót kell abszolválnunk.
- Elégedettek vagytok a Dinamo Zagreb otthonában elért 1-1-es döntetlennel?
- Szerintem az 1-1 remek eredmény, különösen fontos, hogy sikerült gólt szereznünk idegenben. Ennek ellenére biztosak vagyunk benne, hogy teljesen más mérkőzést fogunk játszani Budapesten.
Nyilván a Dinamo is nagyon szeretné kivívni a továbbjutást, de a mi célunk is változatlan: szeretnénk bejutni a következő fordulóba.
- Az első meccs tapasztalatai alapján hogy látod, miben kell fejlődnünk a visszavágóra?
- Többször kell kapura lőnünk, mint Zágrábban, ehhez pedig több lehetőséget kell kidolgoznunk, helyzetbe kell hozni a csatárokat. Gólokra lesz szükségünk ahhoz, hogy elérhessük a célunkat.
- A szurkolótáborra ezúttal is számíthattok, hiszen már nem lehet jegyet kapni a Dinamo Zagreb elleni budapesti mérkőzésre, ismét fantasztikus hangulat lesz a Groupama Arénában. Mindez segíthet a csapatnak?
- Mindig nagyon boldogok vagyunk, amikor tömött lelátók előtt futballozhatunk, a szurkolóink előtt pedig le a kalappal, fantasztikusak, elképesztő hangulatot tudnak teremteni a Groupama Arénában és olyankor is, amikor vendégként lépünk pályára. Nagyon sokat jelent nekünk, hogy a sportszerű, ám fanatikus szurkolásukkal mindig mögöttünk állnak. Szeretnénk kijavítani a hibáinkat és megnyerni a Dinamo Zagreb elleni visszavágót – ezzel alighanem ismét nagyon boldoggá tudnánk tenni a drukkereinket.
- Az ukrán Zorya Luhansk színeiben korábban kétszer már szerepeltél az Európa Liga csoportkörében, de ha jól sejtem, a BL-csoportkör elérése még nagyon hiányzik a pályafutásodból.
- Persze, természetesen. Szerintem a Bajnokok Ligája csoportkörének elérése valamennyiünk nagy álma.
- Az ígéretes zágrábi eredmény után közel állunk az álmok beteljesüléséhez?
- Lépésről lépésre kell haladnunk, de úgy érzem, jó úton járunk. A következő feladat, hogy túljussunk a horvát bajnokcsapaton. Tudjuk, hogy komoly erőpróba vár ránk, de nagyon motiváltak vagyunk, mindent megteszünk azért, hogy egy újabb lépéssel közelebb kerüljünk az álmaink megvalósulásához.
Hatos Szabolcs
FTC–Dinamo Zagreb
Bajnokok Ligája-selejtező 3. forduló, visszavágó
Időpont, helyszín: augusztus 13., kedd, 20.00, Groupama Aréna
Kapunyitás: 17.30
Kilátogató szurkolóink figyelmébe ajánljuk az IDE kattintva elérhető szurkolói tájékoztatónkat, melyben összefoglaltuk a legfontosabbakat!
www.fradi.hu

Megjegyzések