Hatalmas fölény, de csak döntetlen Litvániában

Otthon harcolhatjuk ki az Európa Liga csoportkört.
Gól nélküli döntetlent játszottunk a Suduva otthonában az Európa Liga playoffjának első meccsén.
I. félidő
Sergei Rebrov felhívta a figyelmet rá a találkozó előtt, hogy az európai kupaporondnak ebben a fázisában már hiba lenne, ha bármelyik csapat esélyesként tekintene magára a párharca előtt. Nem volt ez másként a Suduva esetében sem, hiszen a litvánok a közel- és a kicsit távolabbi múltban is nagyon szép eredményeket értek el. Ráadásul azt sem szabad elfelejteni, hogy oda szeretnénk eljutni a párharc végére, ahová az Arsenal, a Porto, a Manchester United, a Roma, vagy éppen a Sevilla már biztosította a helyét…

Óriási veszéllyel kezdődött a meccs, ellenfelünk legeredményesebb játékosa, Mihret Topcagic került ziccerbe, ám a mi 33-asunk gyönyörű mozdulattal szerelte az övéket. A mi első nagy helyzetünk a 19. percben volt, amikor egy szögletett követően kifejelt labdát Sigér Dávid húzott kapásból gyönyörű mozdulattal kapu felé, és kevéssel tévesztett.
A félidő felénél Oleksandr Zubkov maradt szabadon, szélsőnk jobbról középre tolta a labdát, majd 25 méterről lőtt, nem sokkal tévesztett. Fél óra elteltével Miha Blazic indította kiválóan Tokmac Nguent, aki kapásból lőtt, Ivan Kardum azonban védett. Mi irányítottuk a játékot, de az előnyt nem sikerült megszereznünk.
II. félidő
Veszélyes Heister- és Tokmac-lövéssel indult a második félidő, majd Michal Skvarka is kevéssel tévesztett. A 74. percben Tokmac beadását követően az egyik Suduva-védő kezére pattant a labda, de nem kaptunk tizenegyest.
Egy perccel később jött a szokásos megoldás norvég szélsőnktől, balról középre tolta a labdát, majd a hosszút vette célba, Kardum azonban bele tudott érni, így centikkel ugyan, de kapu mellé ment a lövés, ez a forgatókönyv pedig a 80. perc elején szinte egy az egyben megismétlődött.
Rebrov Priskin Tamást (Franck Boli helyére) és Varga Rolandot küldte be a padról, utóbbi Skvarkát váltotta, így Tokmac középre húzódott, és még támadóbbak lettünk. A végére még Bőle Lukács is beállt, valamint Heister járt még közel a gólhoz, de egyik kapu sem zörrent meg végül, így hiába a nagy mezőnyfölényünk, 0-0-ról várhatjuk a jövő csütörtöki visszavágót.
EURÓPA LIGA, PLAYOFF, 1. MÉRKŐZÉS
FTC - SUDUVA 0-0
FTC: Dibusz - Lovrencsics, Blazic, Dvali, Heister - Sigér, Haratin - Zubkov, Skvarka (Varga, 76.), Tokmac (Bőle, 87.) - Boli (Priskin, 66.)
SUDUVA: Kardum  - Svrljuga, Kerla, A. Jankauskas, Hladik, Zivanovic - Renan (E. Jankauskas, 78.), Matulevicius, Verbickas - Topcagic (Vezevicius, 92.), Tadic (Gotal, 69.)
www.fradi.hu

Megjegyzések