Tényleg túl sok a légiós a Fradiban?

 Remek elemzés!
A Ferencváros kedden a Dinamo Zágráb elleni vereséget követően búcsúzott a Bajnokok Ligája selejtezőjéből, a mérkőzést követően ismét heves vita bontakozott ki a légióskérdés vonatkozásában. 
A goal.com írása szerint az Európa-liga csoportköréért továbbra is versenyben lévő Ferencváros körül ismét megjelentek a kritikus hangok, mely szerint több magyar játékost kellene szerepeltetni a csapatban. 


A portál ennek kapcsán megjegyzi, hogy a számok azt mutatják, hogy például a párharc győzteseként továbbjutó zágrábiaknál sem volt sokkal több hazai játékos.

A Dinamo Zágráb 18 fős keretében az odavágón 9, míg a visszavágón 8 horvát szerepelt. Közülük mindkét meccsen 6 volt kezdő a zágrábiaknál. A Ferencváros 18-as meccskeretében mindkét alkalommal 6-6 magyar játékos szerepelt, az oda- és a visszavágón is 3-3 magyar focista volt a kezdőben, a Groupamában pedig végül összesen 4 magyar játékos lépett pályára (nem számítva Ihor Haratyint, akinek édesanyja magyar, és Marcel Heistert, akinek szintén vannak magyar felmenői, velük együtt pedig még közelebb járt a Fradi a Dinamóhoz).
Azaz, ha a számokat vesszük alapul, akkor úgy tűnik, hogy nincs markáns különbség a két csapat saját nemzetiségű játékosainak számában sem a keretek, sem a kezdők, sem a végül pályára lépőket tekintve
– jegyzi meg a cikk szerzője, aki hozzáteszi, hogy nyilvánvalóan nehéz eldönteni pro és kontra a kérdést, de általánosságba véve a minőségi légiósok inkább hozzátesznek egy klub sikerességéhez.
További érdekesség, hogy 2012-ben – amikor először jutott be a Videoton FC az Európa-liga csoportkörébe – összesen 14 külföldi labdarúgó szerepelt a fehérváriak keretében, noha ebből senki sem csinált felháborodást akkortájt.
Bertha László - www.888.hu

Megjegyzések