A Paks elleni győzelem meglepő kulisszatitkai

Négygólos sikerrel hangoltunk az EL-csoportkörre
Már az első félidőben eldöntöttük a Paks elleni meccset. Varga, Zubkov és Tokmac is eredményes volt. 
 
I. félidő
Sergei Rebrov a Paks elleni kezdőcsapatban többek között Botka Endrének, Abraham Frimpongnak és Franck Bolinak is bizalmat szavazott. Az ellenfélnél pedig két olyan labdarúgó is szerepet kapott, aki az előző szezonban még a mieinket erősítette: Holczer Ádám és Böde Dániel.
Az első lehetőség a hazaiaké volt, a 8. percben jobbról jött be a labda, Bartha érkezett középen, de Botka nagyot mentve, az utolsó pillanatban becsúszva szerelt. Nem sokat késlekedtünk a válasszal, a másik oldalon a mezszámot váltó, és már 10-esben játszó Tokmac lőtt 18-ról, Holczer oldalra ütötte a labdát. Kicsivel később Heister lőtt a 16-os bal csücskétől az oldalhálóba, de les miatt közbefújt a bíró.
A 24. percben újra Bartha próbálkozott, 25 méteres lövését Dibusz fogta magabiztosan. Majd Heister éles beadása volt veszélyes, de a labda ismét az oldalhálót találta el. Ezután pedig Haratin lőtt 23-ról fölé. Az első félórában nálunk volt többet a labda, de nagy ziccerig nem jutottunk.
A 34. percben megszereztük a vezetés: Tokmac indult meg a kapu felé, majd jobbra Zubkovhoz passzolt, aki egyből, remekül helyezett jobb belsővel a jobb sarokba (1-0).
Két percre rá a második találatunk is meglett, miután Tokmac vette el a hátul bizonytalan Gévaytól a labdát, majd kicselezte Holczert és a kapu közepébe lőtt (2-0).
Addig ütöttük a vasat, amíg meleg, így már a szünet előtt háromgólosra nőtt az előnyünk. Botka tört kapura a jobboldalt, majd csinált egy szép visszacselt, amikor elhúzták a lábát. A jogosan megítélt 11-est Varga Roland a bal sarokba helyezte (3-0).
A 2. és a 3. gól között dicséret illette Dibuszt is, aki Könyves nagy helyzeténél mentett ketszer is nagyot.
II. félidő
A második játékrész első tíz perce eseménytelenül telt. Az 56. percben Haratin ívelt a 16-oson belülre Zubkovhoz, aki mellel készített le Bolinak, utóbbi lőtt is, de sikerült blokkolniuk a paksiaknak.
A 66. percben remek akciót vezettünk: Boli vitte a labdát a paksi védőkre középen, majd - mint az első gól előtt - Zubkovhoz passzolt jobbra, ő most önzetlenül a baloldalon, ziccerben érkező  Tokmachoz akart továbbítani, de egy kicsit hosszú lett a labdája, így odalett a nagy lehetőség.
Nem sokkal később Botka lőtt jobbról, élesen középre a teljesen egyedül érkező Varga felé, de az egyik paksi védő visszaért, és nagyot mentve elfejelte a labdát.
A 70. percben is közel voltunk a negyedik találathoz. Boli ugratta ki még a saját 16-osunktól a megiramodó Bőlét, aki bevezette a 16-oson belülre a labdát, csinált egy visszacselt, majd középre pöckölt a nagy sprintben érkező Bolihoz, ám az átadás nem volt teljesen pontos, így sajnos nem lett gól az akcióból, pedig a hosszún még Zubkov is ott volt.
A 73. percben emberelőnybe is kerültünk, miután Gévay szabálytalankodásánál a játékvezető azonnal felmutatta a piros lapot.

Haratin is közel volt a negyedik gólhoz, Papp rossz felszabadítását szerezte meg, majd 17-ről, centikkel lőtt a jobb alsó mellé. Nem sokkal később Zubkov a 16-os jobb csücskétől bombázott, Holczer ki tudta ütni a labdát.
Végül Varga lőtte meg a negyediket, miután a Bőle által kiharcolt szabadrúgást 17 méterről a bal alsóba tekerte (4-0). Szélsőnk ezzel duplázott.
Labdarúgócsapatunk tehát magabiztos, négygólos győzelemmel hangolt a jövő csütörtöki, idegenbeli, Espanyol elleni Európa Liga-csoportkörös találkozóra.
Nyilatkozatok:
Tomiszlav SZIVICS, a Paksi FC vezetőedzője:
– Mi lehetett a szünet előtti rövidzárlat oka?
– Egyéni hibák döntöttek. Kétszer is rossz döntést hoztunk a kapunk előterében, és a második gól gyakorlatilag eldöntötte a mérkőzést. A Ferencváros jó csapat, gyorsan lerendezett bennünket. Nem tudom, miért volt a rövidzárlat, ezt most még nem tudnám megmondani. A mi játékunkból az utolsó passzok hiányoztak, az első félidőben voltak veszélyes kontráink.
– Mi járt a fejében a szünetben az öltöző felé ballagva?
– Bosszús voltam. Át kell alakítani a csapatot, és szerencsére ez sikerült is, a második félidő jobban nézett ki, nem estünk szét. Amikor nekünk kellett volna gólokat szerezni, mindig mi kaptuk. Jobban is kijöhettünk volna ebből a mérkőzésből, ismerjük el, sok munka vár ránk, de ezzel nincs gond, dolgozunk, igyekszünk mindenen javítani.
– Böde Dánielről muszáj szót ejteni, hiszen ő volt az este egyik főszereplője – és legalább helyzetbe került.
– Ez nem olyan mérkőzés volt, amikor villoghatott volna. Akart, ment, de ennél messze többet tud.

Szerhij REBROV, a Ferencváros vezetőedzője:
– Nehezen indult, kiütés lett a vége. Könnyű siker volt?
– Nem mondanám annak. Az első gólig nehéz volt, a Paks jól védekezett, lezárta a területeket, nehezen találtuk a rést a védekezésén. De az első gólunk után jött a többi is, és a végére akár még többet is szerezhettünk volna. A játékosok többsége élvezte a játékot, és ez fontos volt ezen a napon.
– Néhányan a lábukat fájlalva jöttek le a pályáról.
– Jó, hogy ez szóba került. A talajt már a bemelegítésnél is néztem, sétálgattam rajta, és miután egyáltalán nem volt nedves, így sérülésveszélyes volt. A talaj minőségével nem volt semmi gond, de nagyon száraz volt, ami talán a hazai csapatot segítette, de a jó játékot nem.
– A játékosok önbizalma szempontjából mennyire fontos egy-egy ilyen győzelem az Európa-liga csoportköre előtt?
– A Ferencváros az a csapat, amely teljesen mindegy, hol indul, mindig győzni szeretne. A mostani siker nyilvánvalóan jót tett a futballisták önbizalmának, a második félidőben már könnyedén futballoztunk. De ezt a mérkőzést vasárnapra el kell felejtenünk, és máris az Espanyol elleni Európa-liga-találkozóra készülünk.
Varga Roland: — Örülök, hogy két góllal járulhattam hozzá a négygólos sikerhez. Jó formában érzem magam, a duplám jót tett nekem. Az elejétől a végéig mi domináltunk, abszolút megérdemeltük a győzelmet. Mindenképpen nyernünk kellett, ráadásul ez szép játékkal sikerültTeljesen más mérkőzés lesz az Espanyol elleniEzután a győzelem után jó hangulatban készülhetünk a csütörtöki meccsre, ahol ismét mindent meg kell tennünk majd a sikerért.


NB I, 6. forduló
Paks-FTC 0-4 (0-3)
Paks: Holczer – Osváth, Gévay, Fejes, Szabó – Papp (Windecker, 79.), Balogh, Bartha (Fejős, 77.) – Könyves (Remili, 61.), Böde, Hahn
FTC: Dibusz – Botka, Blazic, Frimpong, Heister – Sigér (Ihnatenko, 79.), Haratin – Varga, Tokmac, Zubkov – Boli (Sihnevich, 75.)
Sárga: Boli (50.), Remili (65.), Osváth (73.)
Piros: Gévay (73.)
G.: Zubkov (34.), Tokmac (36.), Varga (45. – 11-esből, 83.)
www.fradi.hu - www.tempofradi.hu

 

Megjegyzések