A Vidi játékosa: „A magyar állampolgárság kellemetlen epizód az életemben”

Megdöbbentő dolgot nyilatkozott Adrian Rus!

– hívjuk immár mi is így – a román szövetségnek. Kellemetlen epizód neki a magyar állampolgárság.
Tulajdonképpen teljesen lényegtelen, hogy Adrian Rus, vagy Rus Adrián. Az is tökmindegy, hogy nevezett (bárhogy is nevezett) fiatalember hol futballozik. Az sem érdekes, hogy román, vagy magyar válogatott, hiszen akad még hozzá hasonló képességű játékos tucatnyi. Teljesen mindegy, hogy a Fehérvár, a Ferencváros, vagy a Gávavencsellő játékosaként kergeti a labdát szombatonként. Nem lényeges egyik kérdés sem. A nyilatkozat, amit Rus adott a román szövetségnek, az a fontos: 
Őszintén, száz százalékig román vagyok! Csak 19 évesen mentem Magyarországra, és hülyeség volt felvenni a magyar állampolgárságot. Ez egy kellemetlen epizód az életemben.
Hát ennyi és nem több. Ezekben a mondatokban van a lényeg. Kellemetlen epizód a magyar állampolgárság Rus életében. Mi hétköznapjainkban pedig Rus kezd egészen kellemetlen, de szerencsére igencsak rövid epizód lenni. 
A magyar állampolgársággal a következőket lehet tenni: lehet büszkén viselni, vagy éppen le is lehet róla mondani, aztán sima románként élni az életet tovább. Rusnak talán ezt kellene tennie. Mielőbb. 
Ja és Magyarországról is lehet húzni egészen Bukarestig, nehogy hosszabb legyen a kellemetlen epizód, mint azt bárki is szeretné. 

Megjegyzések

  1. Első körben írni szerettem volna, de hála Istennek kattant valami az agyamban, és nem vetem le, a nyomdafestêket sem tűrő gondolataimat! Moderálom magam!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése