Rebrov keményen odamondott a sajtótájékoztatón

És még valami... A siker titka nemcsak a taktika...
Szerhij Rebrov, a Ferencváros vezetőedzője az Espanyol elleni Európa-liga-csoportmérkőzés előtt elmondta, azt szeretné, ha csapata a saját játékára koncentrálna, míg Dibusz Dénes úgy készül, hogy sok dolga lesz a csütörtök esti összecsapáson.

– Játékosként jó emlékei lehetnek a városról, hiszen huszonkét évvel ezelőtt a Bajnokok Ligájában négy nullára kiütötték a Barcelonát a Dinamo Kijevvel. Emlékszik a találkozóra?
– Persze – vágta rá Szerhij Rebrov, a zöld-fehérek vezetőedzője. – Nem csak számomra volt emlékezetes, az egész klub számára felejthetetlen mérkőzés volt. Sosem felejtem el azt a találkozót. De... Most egészen más miatt érkeztünk Barcelonában, más a feladatunk. A legfontosabb ezekben a napokban, órákban, hogy megfelelően felkészüljünk az Espanyol ellen. Csütörtök este szeretnénk jó eredményt elérni, és jól játszani.
– Az Espanyol idehaza alighanem támadni szeretne. A Ferencváros inkább védekezni?
– Nem mondanám ezt. Láttam több meccsét is az ellenfélnek, ezek alapján egyértelmű, nem véletlenül van itt az Európa-ligában. Remek csapatról van szó. Idehaza szereti járatni a labdát, kedveli, ha irányíthatja a mérkőzést, de ezen nincs mit csodálkozni, hiszen spanyol együttesről beszélünk. De ez nem azt jelenti, hogy mi asszisztálni szeretnénk ehhez. A mi játékosainknak is megvan a kellő önbizalmuk, úgyhogy emiatt egyáltalán nem aggódom. Csütörtök este szeretnénk a saját játékunkat játszani.
– Mire kell odafigyelni az Espanyol kapcsán? Segítője, Albert Bosch annak idején nyolc éven át dolgozott a spanyol klub utánpótlásában. Szolgált hasznos részletekkel?
– A részleteket nem osztanám meg, ám kétségtelen, jól jött a segítsége. Hosszú út vezetett idáig, hogy itt lehessünk az Európa-liga csoportkörében, négy ellenfélen kellett túlverekedni magunkat. Eddig is jó csapatok ellen futballoztunk, az Espanyol sem kivétel ez alól. A találkozó nulla nulláról indul, okosan kell futballoznunk.
– A Ferencváros hosszú éveket várt arra, hogy ismét nemzetközi kupa csoportkörébe verekedje magát. Milyen érzés történelmet írni?
– Ne feledjük, edzőként is van már tapasztalatom. Dolgoztam trénerként az ázsiai Bajnokok Ligájában, itt Európában is volt szerencsém a Bajnokok Ligájában a Dinamo Kijev kispadján ülni, az más kérdés, hogy az Európa-ligában nekem is ez lesz az első mérkőzésem. A részleteknek nagy jelentőségük lesz, és legalább ilyen fontos, hogy nem szabad kishitűnek lennünk, hiszen mégiscsak Magyarország bajnokaként jutottunk el idáig. Tudom, hogy mi a csapat dolga ezen a szinten. Nagy a nyomás rajtunk, de ez ilyenkor így van jól. És még valami... A siker titka nemcsak a taktika, hanem a magabiztosság is. Ezen a szinten ez is elengedhetetlen a győzelemhez.
– Mi a helyzet a sérültekkel? Lovrencsics Gergő felépült?
– Aki itt van, készen áll a mérkőzésre. Gergő is rendben van, ám vele kapcsolatban csupán csütörtökön döntünk. Ha nem lesz százszázalékos, akkor nem játszik. Akire biztosan nem számíthatok, az Michal Skvarka, a középpályás a napokban kapcsolódott be a sérülése után az edzésekbe, erre a meccsre még biztosan nem áll készen.
Az Espanyol sajtótájékoztatójáról itt olvashatnak! 
DIBUSZ ÚGY KÉSZÜL, HOGY SOK DOLGA LESZ

Míg odahaza az NB I-ben jóformán szinte minden mérkőzésen irányítja a játékot a Ferencváros, addig itt, az Európa-liga csoportkörében egészen másra kell számítani. A zöld-fehérek alighanem többször is védekezni kényszerülnek, és a labdabirtoklási mutatójuk sem lesz olyan meggyőző, mint a magyar élvonalban. Dibusz Dénes, a Ferencváros 28 esztendős kapusa is felkészült erre, mint mondja, ezzel ők maguk is tisztában vannak, a maga részéről pedig egyáltalán nem bánja, ha így lesz.
„Az Európa-liga már más szint, azért dolgoztunk, hogy ilyen kemény meccseken léphessünk pályára – mondta a labdarúgó. – Úgy készülök, hogy csütörtök este az Espanyol otthonában is nagyobb nyomás nehezedik majd a kapumra, nem kizárt, hogy több védenivalóm akad majd. Ebből a szempontból más lesz, mint az otthoni bajnoki találkozóink. Úgy készülök, hogy sok dolgom lesz, nem fogok unatkozni, de egy kapus számára az is jó, ha együtt élhet a mérkőzéssel, ha nem úgy van, hogy kilencven perc alatt csupán egy-két védeni valója van.”
Dibusz ettől függetlenül nem aggódik, mivel együttese az elmúlt hetekben-hónapokban bizonyította, hogy képes nehéz helyzeteket is megoldani.
„A selejtezők során találkoztunk már erős gárdákkal, elég ha csak a Bajnokok Ligája selejtezőjéből a bolgár Ludogorecet, vagy a horvát Dinamo Zagrebet említem. Ebből a szempontból nem féltem a csapatot, készen állunk az Espanyol elleni ütközetre, sőt az egész csoportkörre. Szeretnénk emlékezetessé tenni ezt az őszt...”
A kapus az őket elkísérőkre is kitért, hiszen meglehetősen sok Ferencváros-drukker kelt útra, hogy Spanyolországban szorítson a zöld-fehéreknek.
„Hallottam, hogy milyen sokan jönnek. Ez nagyszerű, biztos vagyok benne, hogy a szektornyi magyar szurkoló hangját is hallani fogjuk a stadionban. Sokat jelent ez számunkra.”
www.nso.hu 

Megjegyzések