Igazságos döntetlen a rangadón

Honvéd–Fradi: nem azt hozta a rangadó, amit a drukkerek vártak
Egy gól sem született a vártnál alacsonyabb színvonalú mérkőzésen, a két szurkolótáborra nem lehet panasz.
Nem született gól a Budapest Honvéd–Ferencváros rangadón a labdarúgó NB I 8. fordulójának záró mérkőzésén.

Nyilatkozatok:
Giuseppe Sannino: — Tisztában vagyunk azzal, hogy egy győztes mérkőzés nem változtat meg mindent, ezért továbbra is keményen kell dolgoznunk, hogy folytatni tudjuk ezt a szereplést. Ami a Fradi elleni meccset illeti, a bajnokság két legerősebb csapata közül az egyiket fogadjuk, erős ellenféllel szemben lépünk pályára, a futball azonban kiszámíthatatlan, és minden egyes mérkőzés egy-egy külön történet. Még jobban kell játszanunk, még többet kell tennünk a sikerért, ha győzni akarunk. Márpedig győzni akarunk és boldoggá tenni a szurkolóinkat.
Szerhij Rebrov: — A háromfrontos helytállás kapcsán a legfontosabb feladat, hogy a keretünket a lehető legjobban forgassuk. Szerencsés helyzetben vagyunk, bő a keret, így minden mérkőzésen a lehető legerősebb felállásunkban tudunk pályára lépni. Eddig nagyrészt jöttek a győzelmek a bajnokságban, számomra ez is mutatja, hogy jó úton járunk, de nekem a legfontosabb mindig a fejlődés. Nehéz mérkőzéseket játszottunk tavaly a Honvéddal, biztos vagyok benne, hogy ez most sem lesz másképp, de nekünk nem lehet más célunk, mint az újabb három pont megszerzése .
A mérkőzés:
Bp. Honvéd — Ferencváros: 0-0
Hidegkuti stadion, 16:00. 3.616 néző.
Vezette: Andó-Szabó Sándor (asszisztensek: Ring, Szert; alapvonali jv.: Karakó, Takács J.; tartalékjv.: Márkus)
Bp. Honvéd: Tujvel — Batik, Kamber, Lovric — Uzoma, Vadócz (Gazdag, 67.), Nagy G., Banó Szabó (Kesztyűs, 75.), Aliji — Lanzafame, Ben-Hatira (Moutari, 86.)
kispad: Horváth A., Kálnoki Kis, Kukoc, Ngog
vezetőedző: Giuseppe Sannino
Ferencváros: Gróf — Botka, Blazic, Frimpong, Civic — Ihnatenko, Leandro (Sigér, 25.) — Varga R., Isael (Zubkov, 71.), Nguen (Boli, 84.) — Szihnyevics
kispad: Dibusz, Lovrencsics G., Heister, Skvarka
vezetőedző: Szerhij Rebrov
Sárga lap: Nagy G. (30.), Sannino (49.), Lanzafame (50.), Uzoma (69.) illetve Blazic (16.), Frimpong (43.), Ihnatenko (62.), Civic (90+3.)
A kispestiek orvosi stábja barkácsáruházban is járt a mérkőzés előtt: a hírek szerint Davide Lanzafame lábát úgy kellett „összedrótozni”, kérdéses volt, tudja-e vállalni a játékot volt csapata ellen. Az orvosok a jelek szerint jól dolgoztak, az olasz csatár motivációjával pedig finoman fogalmazva sem volt gond – ő fél lábbal is pályára lépett volna. Már csak azért is, mert a 100. NB I-es mérkőzését játszotta vasárnap – hetvenkettőt a kispestiek, huszonnyolcat a ferencvárosiak mezében.

A harci kedvvel nem is volt gond: Andó-Szabó Sándor játékvezetőnek sűrűn kellett megfegyelmeznie a hevesebb szereplőket. A küzdelmen kívül az első félidőben ugyanis nem igen történt semmi a pályán, a vendégek négyszer, a hazaiak egyszer próbálkoztak gólszerzéssel, ám egyiket sem nevezhettük – még a legnagyobb jóindulattal sem – ziccernek.
Rengeteg volt a pontatlanság a játékban, a Fradit irányító vezetőedző, Szerhij Rebrov azt nehezményezte, hogy a futballistái nem elég agresszíven támadják a kaput, ahelyett, hogy meglódultak volna, még a pálya közepéről is hátrafelé passzoltak.
Az iram a fordulás után is csupán árnyalatnyit változott, úgy tűnt, fél fokozottal feljebb kapcsolt a Ferencváros, sőt a zöld-fehérek Isael révén könnyedén megszerezhették volna a vezetést, a legnagyobb helyzet mégis a Honvéd előtt adódott. A második félidő közepén Djordje Kamber ügyetlenkedett pár lépésre a kaputól: Gróf Dávid hibáját követően (a kapus tenyeréből kiperdült a labda) az üresen ásító a kapu fölé emelt.
Úgy tűnt, akkor sem rúgnak gólt a csapatok, ha hétfő hajnalig futballoznak, a kispad előterében nem véletlenül kapott kis híján gutaütést Giuseppe Sannino és Szerhij Rebrov. Mindkét szakvezető keresztbe font karokkal figyelte a találkozót, hogy aztán minden egyes hibánál dühösen csapjon a levegőbe, vagy éppen a tenyerébe temesse az arcát.

A cserékkel ugyan próbáltak némi életet lehelni csapataik játékába, Olekszandr Zubkov, Franck Boli vagy éppen Gazdag Dániel olyan futballista, aki bármikor képes megrázni magát, ám ezúttal csodát ők sem tudtak tenni. A találkozó hajrájára is maradt a küzdelem, a játékvezetőnek nyolcszor is sárga lappal kellett lenyugtatnia a túlfűtött kedélyeket, úgyhogy leginkább a két szurkolótábor tett ki magáért, megállás nélkül, zászlókat lengetve buzdítva a kedvencet, hogy hátha…
Ám hiába imádkoztak gólért, a fohász sem segített, maradt a gól nélküli döntetlen (0–0), aminek talán a kispestiek örültek jobban, hiszen mégis csak a bajnokcsapat ellen szereztek pontot.
A Ferencváros számára alighanem jól jön a bajnoki szünet, a labdarúgók a nemzetközi kupaszereplés közepette elfáradtak, ráadásul nem akármilyen sorozat vár a zöld-fehérekre: az Újpest elleni derbi, a CSZKA Moszkva elleni Európa-liga-meccs, valamint a Mol Fehérvár FC elleni rangadó következik majd.
Nyilatkozatok:
Az FTC vezetőedzője, Szerhij Rebrov szerint nagyon nehéz mérkőzésen van túl a csapata.
„Tudtuk, hogy ez lesz, mert ellenünk minden csapat kétszáz százalékkal dolgozik. A Honvéd megérdemelten tart otthon egy pontot. Nehéz időszakon vagyunk túl, és az is vár ránk, hiszen hetente két mérkőzést játszunk, de most szünet jön a válogatott napok miatt.”
Az ukrán tréner szerint a Honvéd védelme ellen nehéz játszani, ráadásul a pálya talaja sem könnyítette meg a dolgukat.
„De örülök, hogy több helyzetet is sikerült kialakítanunk a második félidőben, még ha nem is annyit, amennyit szerettünk volna. A védelemben viszont sikerült maximumot nyújtanunk, és nem adtunk lehetőséget az ellenfélnek.”
A kispestiek vezetőedzője, Giuseppe Sannino taktikai szempontból mozgalmas mérkőzést látott.
„Két különböző taktika felállás csapott ma össze. Egy olyan csapat ellen álltunk helyt, amelyik az Európa-ligában és a Bajnokok Ligája selejtezőjében is szerepelt. Ilyen erős és fontos egyesület ellen taktikailag helytállt és bizonyított a Honvéd. Kevés lehetőséget hagytunk a Ferencvárosnak, így megérdemeltük a pontot.”
www.tempofradi.hu


Megjegyzések

  1. EZEK AZ ADÓZÓK PÉNZEIKBŐL MIÉRT KAPNAK MILLIÁRDOKAT ? Mint a selejt kifocizták magukat a BL-ből ,ráadásul a korrupt országot szétlopó eladósító balliberális Gyurcsányistájukat szavazták meg a polgármesteri székbe , lószar ezeknek a se....be nem milliárdok meg új stadion. KUBATOV!!!!!!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése