Döntetlen a Kövesd ellen - Segített a Zete!

Szeg-szeg-szeg Zalaegerszeg! Köszi srácok!
Labdarúgócsapatunk izgalmas meccsen 1-1-et játszott hazai pályán a Mezőkövesd ellen.
Bajnoki címvédő labdarúgócsapatunk a bajnokság 11. fordulójában a Mezőkövesdet fogadta a Groupama Arénában. A találkozó előtt mindkét csapat 22 ponttal állt a tabellán, igaz, a mieink eggyel kevesebbet játszottak.

Első félidő
A mérkőzés első perceiben inkább a mezőnyben zajlott a játék, egy-egy biztató megindulásunk akadt, de az utolsó passzokba hiba csúszott. Aztán a 9. percben végezhettük el első szögletünket, amely után Danylo Ihnatenko pofozta a labdát ellenfelünk kapujába közvetlen közelről (1-0).
A gólt követően is mi veszélyeztettünk először: Isael lőtt a tizenhatoson belülről, azonban az ellenfél kapusa magabiztosan hárított. A 17. percben alakult ki az első vendég helyzet, végül Dibusz Dénesnek nem kellett játékba avatkoznia, hiszen Budu Zivzivadze a kapu mellé lőtt hét méterről.
A 25. percben Tokmacot hagyták üresen a bal oldalon, a norvég egy gyors sprint után 20 méterről próbált a hosszúba tekerni, de nem talált kaput. Sokáig inkább a faultok voltak hangsúlyosak, majd a 41. percben Isael zúdította kapura jó 25 méterről, de a kapus könnyedén védett. Egy perccel később az utóbbi hetekben csúcsformában védő Dibusz Dénes kellett, hogy a Mezőkövesd ne egyenlítsen, Zivzivadze próbálkozása után blokkolta a lövést.

Második félidő
A szünet utáni első perceket erősen kezdte a vendégcsapat, a 49. percben egy szöglet után jól érkezett Zivzivadze, remek ütemben ugrott fel, és a hosszúba fejelt, sajnos Dibusz tehetetlen volt a helyzetnél (1-1).
A gól után megint megszaporodtak a szabálytalanságok, nálunk Botka Endre, az ellenfélnél pedig Berecz Zsombor, a gólszerző Zivzivadze és Pekár László is sárga lapot kapott. A 61. percben Lovrencsics Gergő végzett el oldalról egy szabadrúgást, Miha Blazic senkitől sem zavartatva fejelhetett kapura, de Szappanos Péter leért a laposan szálló labdára, hatalmasat védett.
Húsz perccel a vége előtt Eldar Civic ívelt középre, Franck Boli nagyszerűen megelőzte Szappanost, és bólintott, de végül a kapu mellé pattant a labda az újabb fejes után. Már a négyperces ráadásban jártunk, amikor Haratinnak készítette le Boli lövésre, de középpályásunk a tizenatoson kívülről laposan mellégurított. Több helyzetet sajnos nem alakítottunk ki, így 1-1 lett a meccs végeredménye.
Így, hogy ez az összecsapás, valamint a Zalaegerszeg–MOL Fehérvár FC mérkőzés is döntetlennel ért véget, mindhárom egyesület 23 ponttal áll a tabella elején.
NB I, 11. forduló
FTC-Mezőkövesd 1-1 (1-0)
FTC: Dibusz – Lovrencsics, Blazic, Botka, Civic – Haratin, Ihnatenko (75. Leandro) – Isael (70. Bőle), Tokmac (82. Varga), Zubkov – Boli
Mezőkövesd: Szappanos – Farkas, Katanec, Pillár, Silye – Pekár, Karnitski, Berecz, Cseri – Nagy, Zivzivadze
Gól: Ihnatenko (9. perc) ill. Zivzivadze (49. perc)
Rebrov: „Az első félidőben lezárhattuk volna a meccset”
Vezetőedzőnk szerint nem könnyű heti három mérkőzésen ugyanolyan intenzívnek maradni.
Labdarúgócsapatunk 1-1-es döntetlent játszott a Mezőkövesd ellen. A lefújást követően ukrán vezetőedzőnk értékelt.

- Minden mérkőzés nehéz, főleg most, amilyen hosszú sorozatban vagyunk. Voltak lehetőségeink, az első félidőben jobban is kihasználhattuk volna a helyzeteinket, három-négy alkalmunk is lett volna a gólszerzésre. Megérdemli a Mezőkövesd, hogy a top háromban van, főleg a második félidőben nagyon szervezetten játszott. Gyorsan járattuk a labdát, a második félidőben már nem voltunk olyan aktívak. Szeretem az intenzív játékot, de ha heti két-három meccset játszik valaki, nem könnyű folyamatosan intenzívnek lenni. Az első félidőben befejezhettük volna ezt a mérkőzést. Most úgy alakult, hogy a Fehérvár is döntetlent játszott, így az első három csapat 23 ponttal áll, nagyon szoros a mostani bajnokság – mondta Sergei Rebrov.
Megjegyzések