Kocsis Sándorra emlékeztek a Groupama Arénában

A Fradi egykori legendás játékosára, a 90 éve született Kockára emlékeztek.
Idén lenne kilencven éves a legenda, Kocsis „Kocka” Sándor, az Aranycsapat és a Ferencváros egykori tagja, az FC Barcelona volt játékosa. Ennek okán a Kocsis 90 elnevezésű emlékév egyik állomásaként 2019. november 14-én került sor a Kocsis 90 emlékestre.
Az ünnepi megemlékezésnek a Groupama Aréna adott otthont. Mint egykori FTC-futballistának, Kocsis szobrát is az Aréna előtt állították fel, melynek ünnepélyes átadására 2019. szeptember 1-jén került sor.
 
A Ferencvárosi Torna Clubot az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója, Orosz Pál képviselte az eseményen.
- Akármerre is téved az ember az életében, az alapokat, ami révén megvívja harcait, küzdelmeit, otthonról viszi magával - emlékezett beszédében Orosz Pál. - A futball világában Kocsis Sándor szülői háza a Ferencváros volt. Innen indult el világhódító útjára az a Kocsis, akinek batyujában legalább két dolgot egészen biztosan zöld-fehérbe csomagoltak. Itt lett a futballért bolonduló, olykor a grund miatt az iskolát is hanyagoló talentumból Európa-klasszis szintű futballista. És itt a Ferencvárosban kapta meg azokat az alapokat, amelyek révén később világklasszis vált belőle. Kocka az egyik legszeretnivalóbb gyereke a Fradi Családnak. Attól a pillanattól kezdve, hogy 1950-ben el kellett mennie, mindig hazavártuk.
Kocsis Sándor emlékét szívünkben örökké megőrizzük. 
www.fradi.hu
 

Megjegyzések