Könnyű győzelem a Loki ellen

 Mindent bele srácok! Hajrá Fradi! Mindig és Soha!

A vendégek az első félidőben két óriási védelmi hibával gyakorlatilag eldöntötték a mérkőzést.

Hazai pályán a Ferencváros 2–0-ra legyőzte az elképesztő védelmi hibákat vétő Debrecent a labdarúgó NB I 23. fordulójának záró mérkőzésén.

Nyilatkozatok:
Szerhij Rebrov: — Ezen a héten arra koncentráltunk, hogy elemezzük a szombati ellenfelünk, a Debrecen taktikáját, és kijavítsuk a saját hibáinkat. Sokat változott a Debrecen játéka, de mi csak a saját taktikánkra akarunk koncentrálni. Részletesen elemeztük a Loki hibáit, és ki akarjuk használni azokat. Remélem, hogy a csapat most még motiváltabban lép pályára, de nemcsak azért, mert pontokat veszítettünk múlt héten, hanem mert a saját szurkolóink előtt játszhatunk a hétvégén, és természetesen meg akarjuk nyerni a bajnoki címet. 
Vitelki Zoltán: — Az elmúlt két bajnokinkon sajnos nem tudtunk nyerni, de nagy különbség van a két vereség között. A héten kielemeztük a hibákat, építettük a jót, és csak arra fókuszáltunk, hogy hogyan tudjuk sikerrel venni a Ferencváros elleni mérkőzést, melyet minden játékos nagy elszántsággal vár. Azt kértük a labdarúgóktól, bátran futballozzanak, és ne úgy lépjenek pályára, hogy eleve a zöld-fehérek az esélyesek. Biztos vagyok benne, hogy jó hozzáállással, maximális motivációval, egy szép stadionban, egy jó csapat ellen, szép számú szurkoló előtt játszunk majd. A DVTK elleni agresszív és kemény játékra törekszünk most is, hisz szeretnénk meglepni a Ferencvárost.
A mérkőzés:
Ferencváros — DVSC: 2-0 (2-0)
Groupama Aréna, 19:30. 8.579 néző.
Vezette: Pintér Csaba (asszisztensek: Szert, Bornemissza; alapvonali jv.: Erdős, Lovas; tartalékjv.: Lémon)
Ferencváros: Dibusz — Lovrencsics G., Blazic, Frimpong, Civic — Haratin, Sigér — Zubkov, Isael (Varga R., 72.), Nguen (Vécsei, 88.) — Boli (Szihnyevics, 83.)
kispad: Gróf, Leandro, Botka, Lódico
vezetőedző: Szerhij Rebrov
DVSC: Nagy S. — Kusnyír, Szatmári Cs., Kinyik, Ferenczi J. — Haris — Bódi, Csősz (Kundrák, 77.), Varga K. — Szécsi M., Garba (Adeniji, 80.)
kispad: Hrabina, Milunovic, Barna, Baráth, Trujic
vezetőedző: Vitelki Zoltán
Gól: Kinyik (6. – öngól), Boli (39.)
Sárga lap: Csősz (45.), Kinyik (59.), Bódi (64.)

A kezdésnél néhányan csak pislogtak…
A debreceniek heten sorakoztak fel a felezővonalon, és amint a labda útjára indult, mindannyian meglódultak a Ferencváros kapujának irányába. Hogy mi volt a terv, nem derült ki, hiszen a második passz már rossz volt, mindenesetre nem zárható ki, a vendégek felbuzdultak a múlt heti mezőkövesdi taktikán, és lerohanással próbálták (volna) zavarba hozni a zöld-fehéreket.
A bátor kezdés nem sokáig tartott. A Loki a 6. percben gólt ajándékozott a hazaiaknak, a kapus Nagy Sándor és Kinyik Ákos traccsparti keretén belül megvitathatták volna, ki bikázza ki a labdát a mezőnybe, ehelyett a védő alighanem az idény potyagólját szerezte. Elnézve az ezt követő fél órát, az volt az érzésünk, a Ferencváros némileg „belealudt” a mérkőzésbe, a korai gól túlságosan megnyugtatta, és nemigen tudott a legmagasabb sebességi fokozatba kapcsolni.
Már-már unalomba fulladt a mérkőzés, amikor a szünet előtti percekben Franck Boli villant egyet, és 17. NB I-es találkozóján megszerezte hatodik gólját. A mesteri mozdulat aligha tetszett a vendégeknek, nem sokkal később a középpályás Csősz Richárd akkorát rúgott a csatárba, hogy kis túlzással a kispadig repült, Szerhij Rebrov vezetőedző a fejét fogva lódult meg a játékvezető irányába, aki sárga lapot adott a debreceni játékosnak a túlzott vehemenciáért.
A félidői statisztika ritkán látható számokat mutatott: a Fradi úgy vezetett 2–0-ra, hogy egyetlen kaput eltaláló lövése volt. Érdekes volt látni, hogy a vendégek a mezőnyben a fordulást követően is egyenrangú ellenfelei voltak a zöld-fehéreknek, ám hiába vezettek néhány szép támadást, a gól sehogy sem jött össze. Kétgólos hátrányban sem zuhantak össze, a kispad elől Vitelki Zoltán próbált életet lehelni együttesébe, ám az idő ellenük dolgozott, a percek pedig szépen lassan leperegtek.
A Ferencváros legutóbbi három hazai mérkőzésén nem kapott gólt, a Paksot (4–0), a Honvédot (0–0) és a Mol Fehérvárt (1–0) nullázta le, ezúttal a Loki sem tudta bevenni a kapuját – nem akármilyen mutató ez. Az FTC összességében könnyedén letudta a házi feladatot, hazai pályán felülmúlta a kiesés elől menekülő debrecenieket.
Az eredmény némileg csalóka, a mezőnyben nem volt nagy különbség a két együttes között, ám a Loki félig-meddig önmagát intézte el. A Ferencváros hazai veretlenségi sorozata tovább nyúlik, a zöld-fehérek már 48 bajnoki mérkőzés óta nem találtak legyőzőre a Groupama Arénában.

Nyilatkozatok:
A DVSC vezetőedzője, Vitelki Zoltán elárulta: szerették volna meglepni a Ferencvárost.
„A korán kapott gól viszont átírta a forgatókönyvet, menni kellett az eredmény után. Azt éreztem a csapaton, hogy van bennünk tartás, tudtuk azt játszani, amit eltervezünk: támadásban voltunk, magasan védekeztünk, domináltunk szituációkban, csak hát a Ferencváros rúgott két gólt. Bosszús vagyok, mert elkerülhető gólokat kaptunk, védekezésben hibáztunk, az ellenfél pedig könyörtelenül kihasználta.”
Az FTC trénere, Szerhij Rebrov szerint a bajnokságban nincs könnyű találkozó számukra.
„Látszott, hogy a Debrecen kielemezte a Mezőkövesd elleni mérkőzésünket, és próbált preszingelni minket. De megfelelően reagáltunk, és nyilván a gyors gól is segítette a csapatot. Örülök, hogy a csapat érti azt, hogy tiszta lap, sikerült összeszednie magát védekezésben, és több helyzetet is kialakítottunk.”
A Nemzeti Sport újságírója megjegyezte, hogy a két gól ellenére visszafogottabbnak tűnt a Ferencváros támadójátéka.
„Alakítottunk ki helyzeteket, de a pálya nem megfelelő kondíciói nehezítették a dolgunkat. Ennek ellenére egy felkészült csapatot sikerült legyőznünk” – reagált Rebrov a felvetésre.
www.tempofradi.hu - www.nso.hu

Megjegyzések