Bödéék nagyon nagy szívességet tettek a Fradinak!

Dani, ez férfimunka volt! Köszönjük!
Most sem tudott győzni a Mol Fehérvár FC
Gól nélküli döntetlenre végződött a kiesés ellen harcoló Paks és a bajnoki aranyra törő Mol Fehérvár FC mérkőzése a labdarúgó NB I 26. fordulójában.

Fiola Attila szomorúan ment le a pályáról. Még az első egészségügyi szünetig sem jutottunk el, amikor a válogatott védő a földre ült, és jelezte a fehérvári kispadnak, nem tudja folytatni a játékot – Andrian Rus állt be a helyére.
nso.hu

Máris felborultak tehát Joan Carrillo vezetőedző elképzelései, pedig amúgy sem a legjobb hangulatban érkeztek a vendégek Paksra, a szombati nap záró mérkőzésére. Miután a bajnoki cím megszerzésére már csak csekély esélye maradt a Mol Fehérvár FC-nek (az aranyérem sorsa a Ferencváros kezében van, túl sokat kellene még hibázniuk a zöld-fehéreknek, hogy a Vidi legyen a bajnok), hatalmas pofonnal ért fel a Mezőkövesd elleni hétközi kupakiesés. Az a trófea kozmetikázhatta volna a piros-kékek idényét...
De nem volt idő keseregni, Pakson kimondottan támadó szellemű fehérvári együttes kezdte a mérkőzést, amelyben az előretolt Armin Hodzic mögött három szervező középpályás (a jobb szélen Loic Nego) tartózkodott végig a hazaiak térfelén, és a két szűrő, Pátkai Máté és Lyes Houri is gyakran csatlakozott a támadókhoz – ám nagyon úgy tűnt, a tolnaiak erre fel voltak készülve. Osztermájer Gábor Böde Dánielt vezényelte a támadósorba, de szó sem volt arról, hogy a Paks ezen a meccsen csak védekezni akart: a sérülései miatt régen látott Haraszti Zsolt, a túloldalon pedig Könyves Norbert lódult meg, ha a házigazda labdát szerzett, hogy megbontsák a fehérváriak védelmét.
Eleinte a vendégegyüttes tűnt frissebbnek (rögtön a kezdés után Ivan Petrjak lőhetett volna gólt), de a Paks hamar megnyugodott, fél óra elteltével Szabó János távoli, életerős próbálkozása váltott ki vastapsot a hazai szurkolókból. Azt is látni lehetett, hogy a legelöl helyezkedő négy fehérvári játékos nem ragaszkodik a pozíciójához, Nego felbukkant a bal, Kovács István a jobb oldalon, ezzel is kiszámíthatatlanná téve a csapat játékát. A paksiaknál a labdavesztéseket követően a négy védő és az előttük játszó két szűrő rendre a labda vonala mögött helyezkedett, ettől stabil volt a hazaiak alakzata. A fegyelmezettségre utalt, hogy időnként az egy szem csatár, Böde Dániel is hátrament besegíteni a védekezésbe, ha úgy kívánta meg a szituáció. Az első félidő végén ismét a Mol Fehérvár FC került mezőnyfölénybe, de igazán nagy helyzetet nem tudott kialakítani Rácz Gergő kapuja előtt. A tempó nem volt rossz, a küzdelemre sem lehetett panasz, mozgalmas, bár helyzetekben szegény futballt hozott az első félidő.
A vendégcsapat megpróbált gyorsítani a tempón a második félidő elején, és időnként saját tizenhatosa környékére szorította ellenfelét. De a nagy helyzet, a gólveszélyes akció továbbra is hiánycikk volt, nem meglepő, hogy amikor a paksiak Hahn Jánost küldték pályára, Joan Carrillo válaszolt: a kispadon ülő Nikolics Nemanja és Futács Márkó közül a Vidi edzője előbbit pályára küldte. Ám nem Hodzic, hanem egy középpályás, Houri helyett, még inkább támadó felfogásúvá alakítva együttesét. A Paks továbbra is szilárdan állt a lábán, sőt Kovácsik Ádám rossz megoldását könnyen gólra válthatták volna a hazaiak, de nem éltek az ajándékba kapott lehetőséggel.
Osztermájer Gábor hármas cserével frissített csapatán, így a mérkőzés utolsó szakaszában az volt a kérdés, jelenthet-e ez döntő változást. Végül maradt a gól nélküli döntetlen, vagyis a Mol Fehérvár FC az újrakezdés óta sorozatban harmadik tétmérkőzésén sem tudott nyerni, míg a Paks egy apró lépést tett az élvonalban maradás felé. 0–0 
www.nso.hu


Megjegyzések