13 tabellából 11 Fradi-elsőség!

Ez azért nem semmi! Hajrá Fradi! Mindig és Soha!
A Nemzeti Sport Online olvasói már hozzászokhattak, hogy amint befejeződik az aktuális idény a labdarúgó NB I-ben, összeállítjuk a különböző tabellák alapján elkészíthető rangsorokat, amelyek megmutatják egyes csapatok erősségeit, gyengéit.
A bajnokság különböző szakaszai (a háromszor 11 forduló mellett külön vizsgáltuk a járványhelyzet utáni, 26–33. forduló közötti szakaszt is), a pályaválasztóként és idegenben elért eredmények, illetve  kapott és szerzett gólok alapján összeállított, összesen 13 rangsorból 11-ben a Ferencváros végzett az élen, kettőben a Mol Fehérvár, míg a Kaposvár a 13-ból 12-ben lett utolsó.
A szerzett pontokra épülő sorrendek közül a vendégként elért eredmények alapján számított sorrendben volt a legszorosabb a verseny a Ferencváros és a Mol Fehérvár között, ott csak egy ponttal volt jobb a Fradi (31–30). Miközben hazai pályán az FTC veretlen maradt és 12 ponttal gyűjtött többet (45–33), mint a saját közönsége előtt négy vereséget is elszenvedő Fehérvár – lényegében ez döntötte el a bajnokságot a két csapat között.

nso - Török Attila
A Fehérvár csak a hazai pályán szerzett (32–30) és a vendégként kapott gólok 11–15) rangsorában végzett a Fradi előtt.
A szakaszonkénti felosztásban, a 23. és 33., illetve a járványhelyzet alatti, 26–33. forduló közötti időszakban a Fradi mögött nem a Fehérvár, hanem az akkor már Márton Gábor irányította ZTE végzett a 2. helyen. A zalaiak a gyengébb ősz után (amikor még Dobos Barna irányította az együttest) egyértelműen ennek az időszaknak köszönhetik, hogy már az utolsó forduló előtt bebiztosították bennmaradásukat. No meg annak, hogy Radó Andrásék szerezték a negyedik legtöbb gólt – a dobogós FTC, Fehérvár, PAFC hármas után – 51-et, vendégként pedig a Fradi mögött a második legtöbbet (27-et).
A 26., és 33. forduló közötti időszak, vagyis a „járványszünet” utáni erőltetett menet a DVTK-nak sikerült a leggyengébben, rosszabb gólkülönbségük miatt (4 ponttal) még a Kaposvárt sem tudták megelőzni a borsodiak ebben a szakaszban. Ahogy a másik borsodi alakulat, a Magyar Kupában döntőig jutó, és emiatt kettővel több meccset is játszó Mezőkövesd is kifulladt a bajnokság végére. Kuttor Attila együttese az utolsó nyolc fordulóban csak öt pontot szerzett, és ebben az időszakban mindössze öt gólt ért el, annyit, amennyit a DVTK, illetve hárommal kevesebbet, mint a Kaposvár.
A DVSC a „végtabella” mellett három összevetésben végzett a 11. helyen, a kapott gólok és hazai pályán kapott gólok sorában (57 és 26), valamint a vendégként elért eredmények alapján (13 pont).

Megjegyzések