Nehezen, de csak behúztuk!

Ismét közelebb!
A Kisvárda közel állt, hogy először pontot szerezzen a Ferencváros otthonában, aztán jött Sigér Dávid lecsúszó beadása.
A labdarúgó NB I 29. fordulójában a Ferencváros hazai pályán csak nagy nehézségek árán tudott győzni a Kisvárda ellen, köszönhetően a kisvárdai kapus, Mihai Minca ritkán látható potya góljának.

Nyilatkozatok:
Szerhij Rebrov: — Mint minden meccsen, ezúttal is 90 percen át koncentrálnunk kell, már csak azért is, mert újra hazai pályán szerepelhetünk, a szurkolóink pedig ismét ott lesznek majd a lelátón. Nem volt jó nélkülük játszani, a támogatásukkal nagyon sokat segítettek már nekünk. Persze, a Groupama Aréna hangulata a Kisvárda játékosaira is biztosan ösztönzőleg hat majd. Tudjuk, hogy ellenfelünk nincs könnyű helyzetben, hiszen még nem biztosította be a bennmaradását, ezért veszélyes ellenfélre számítok. A hétközi, paksi meccsünk után igyekszünk nagyon komolyan felkészülni a szombati mérkőzésre.
Bódog Tamás: — Kétségtelen, nekünk is vannak gondjaink, bár a Ferencvárosnál meglévő hasonló gondokról is lehetett olvasni. Ebben a helyzetben előfordulhat, hogy az eddig kevesebb lehetőséghez jutó futballisták is pályára lépnek, minden bizonnyal újoncot is avatunk. Bízom benne, hogy feldobja őket a környezet, a szép stadion, a sok néző és a jó ellenfél. Nem mi vagyunk a favoritok, ugyanakkor nem is feltartott kézzel lépünk pályára.
A mérkőzés:
Ferencváros — Kisvárda Master Good: 1-0 (0-0)
Groupama Aréna, 16:55. 2.123 néző.
Vezette: Pintér Csaba (asszisztensek: Buzás, Medovarszki; alapvonali jv.: Antal, Szilágyi; tartalékjv.: Márkus)
Ferencváros: Dibusz — Lovrencsics G., Blazic, Botka, Civic (Heister, 79.) — Haratin — Isael (Boli, 59.), Sigér (Csonka, 89.), Skvarka (Zubkov, 59.), Nguen — Szihnyevics (Vécsei, 79.)
kispad: Gróf, Frimpong, Leandro, Otigba
vezetőedző: Szerhij Rebrov
Kisvárda Master Good: Minca — Hej, Beriosz, Kravcsenko, Baranyai Á. — Szőr (Czene, 79.), Szimovics (Avetiszjan, 46.) — Sassá (Himics, 46.), Obradovics (Biró R., 90+2.), Jelena — Tischler (Riznicsenko, 79.)
kispad: Zöldesi
vezetőedző: Bódog Tamás
Gól: Sigér (75.)*
Sárga lap: Isael (10.), Szihnyevics (46.), Blazic (58.) illetve Szimovics (14.), Szőr (73.), Obradovics (80.)
Ilyet is ritkán látni!
Bódog Tamás az egész kezdőcsapatot lecserélte a Ferencváros elleni ütközetre. Akik néhány nappal ezelőtt ott voltak a Mezőkövesd elleni, 1–1-re végződő összecsapáson, azok most a kispadon vagy odahaza a kanapéjukon kaptak helyet. Sokan ugyanis el sem utaztak Budapestre, kisvárdai otthonukban hűsölve nézték a listavezető elleni kilencven percet. Bódog Tamás vezetőedző úgy volt vele, a szombatinál sokkal fontosabb a kedd esti, Zalaegerszeg elleni meccs, akkor dőlhet el, a csapatnak a kiesés ellen kell küzdenie a bajnoki hajrában, vagy nyugodtabb hetek várnak futballistáira.
Szerhij Rebrov „csak” négy helyen frissített csapatán, ám ez éppen elég volt ahhoz, hogy a támadások jóformán teljesen veszélytelenek legyenek. A hazaiak az első negyvenöt percben ugyan hatvan százalékban birtokolták a labdát, ám kaput eltaláló lövésük mindössze egyetlen akadt. Élettel teli veszélyes akciójuk sem sokkal több…
Ötlettelennek tűnt a Ferencváros, Isael próbálkozott néha váratlan húzással, ám elölről nagyon hiányzott a lendületes Olekszandr Zubkov, valamint a gólérzékeny Franck Boli. Látható volt, Mikalaj Szihnyevics nem megoldás, néhány felívelt labdát ugyan ügyesen elfejelt a védők elől, ám az összjátékból nem tudja megfelelően kivenni a részét, és nem találja meg olyan hatékonysággal az üres területeket, mint a jobbára a kezdőben helyet kapó Franck Boli.
Mentségére szóljon, szombaton a Kisvárda beásta magát a kapuja előterébe, egyértelmű volt, a gól nélküli döntetlen tökéletes eredmény lenne számára, az, hogy a drukkerek unalmukban kis híján lefordulnak a széksorokról, egyáltalán nem izgatta a vendégeket.
A szünet után nem sokkal aztán jött is a Zubkov–Boli páros, amelynek utóbbi tagja hét perccel később kis híján a bal alsóba fejelt.
Némileg megélénkültek a támadások, a hazai publikum is lelkesebben buzdította a játékosait, de igazán nagy lendületbe nem jött a hazai együttes. A hét közben már Pakson (2–2) is érezhető volt, hiányzik a Ferencvárosból a teljes átütőerő, amely az előző hónapokban jellemző volt a csapatra, s szombaton sem sikerült átlendülni a holtponton. A kulcsemberek közül néhányan közel sincsenek olyan jó formában, mint a koronavírus-járvány előtti időszakban, elég csak Nguen Tokmacot kiemelni, aki keresi régi önmagát.

Aztán jött Sigér Dávid, és megmentette a Ferencvárost. A középpályás az alapvonal közeléből középre lőtte a labdát, amely lecsúszott a lábáról, így nem az ötösön belülre érkezett (kanyarodott), hanem a kapu felé vágódott – és amelyet a kapujából már kilépő Mihai Minca visszafelé igyekezvén beütött a kapu bal oldalába! Ahogyan más, úgy Bódog Tamás sem hitt a szemének.
A várdai játékosok ezzel a potya góllal dobták kukába a hetvenöt perc szívós, kemény munkáját, a hazaiak pedig önfeledten ünnepeltek. Ez a különös találat eldöntötte a három pont sorsát, sejteni lehetett, a vendégekben nem lesz annyi erő, hogy addigi játékukat felváltsa a támadó szellemű futball, és egyenlítsenek. 1–0
A Ferencváros a három ponttal még közelebb került a bajnoki címhez.
Nyilatkozatok:
„Mindig nehéz egy ilyen védelemmel felálló csapat ellen játszani. A legfontosabb, hogy megvan a három pont, megérdemelten nyertünk. Abszolút azt játszotta a Kisvárda, amit vártam tőle. Sok játékost cserélt erre a meccsre, sok volt a keretben a fiatal. Nekünk ez volt a harmadik meccsünk, amelyet zsinórban játszottunk le mindössze két nap szünettel, ráadásul elég meleg is volt, de jól játszottunk, gratuláció illeti a csapatot” – értékelt Szerhij Rebrov, aki előretekintett a Honvéd elleni keddi találkozóra is.
„Hogy lehetnénk frissek a Honvéd ellen, ha csak két napot pihenhetünk?  újságírói kérdésre válaszolva utalt arra, amit már a Paks elleni találkozó után is nehezményezett, hogy a mérkőzéseik fordulók óta három naponta követik egymást. – Az UEFA szabályai szerint 72 órának kell eltelnie a két mérkőzés között, a szerdai mérkőzésünk után 68 órával léptünk pályára a Kisvárda ellen. Ezért nem is várható el, hogy teljesen kipihentek legyünk. Én biztos az leszek, de kétlem, hogy a játékosok is.”

„Gratulálunk a Fradinak, odaszögezett minket a kapunkhoz – kezdte az értékelését Bódog Tamás, a Kisvárda vezetőedzője. – Olyan nagy helyzetet azért nem tudtak kidolgozni a hazaiak, de persze voltak lehetőségeik, és jobbak is voltak. Bosszantó, ha így veszítesz el egy mérkőzést, a múlt heti hibákat és a maiakat összevonva, sok pontunkba került. A hiba azonban a játék része. Sajnálom a fiúkat, mert mindent megtettek, viszont gratulálok a hat újoncnak, aki most mutatkozott be az NB I-ben, bízok benne, hogy egy sikeres pályafutás kezdete volt ez mindannyiuk számára.”
A Sigér Dávid lecsúszott beadásából, Minca hatalmas hibájából született potya gólt így látta.
„Azt hittem oldalháló, de miután hallottam, hogy örülnek a Fradi-szurkolók, gondoltam, hogy nem az volt. Kapsz kettőt, hármat, akkor azt mondom, hogy rendben van, de ez így egyértelműen fáj, és fájni is fog jó darabig. A következő mérkőzéseken másképp fogunk játszani.”
www.tempofradi.hu - www.nso.hu

Megjegyzések