Újabb nagy lépést tettünk a címvédés felé

Közelebb... Hajrá Fradi! Mindig és Soha!
Ilyet sem sok helyen látni! A Groupama Arénában a lehajtható székeket zöld biztonsági kötéllel feszítették ki, így mindenki kénytelen volt megtartani a négy szék távolságot – jó ötlet, lehet követni!

A drukkerek mindenesetre alaposan kitettek magukért, a fényképekkel ellátott bábuk mellett a klub bérletesei mehettek be ezen a napon a stadionba, a B-közép pedig egész szektort betöltő molinóval üzent a csapatnak „Veletek a tábor!” felirattal.
Kár, hogy nem láthatták többen a helyszínen az összecsapást, tíz perc sem telt el a mérkőzésből, amikor a hazaiaknál Boli, Isael és Zubkov is gólt lőhetett volna, míg a vendégeknél Kiss Tamás és Rui Pedro is megszerezhette volna a vezetést. A játékosok mintha azon kezdtek volna versenyezni, ki képes a legnagyobb helyzetet elpuskázni, nehéz lett volna egyértelmű aranyérmest hirdetni, a legtöbbet mindenesetre Boli rontotta el.

Élvezetes, lüktető első félidőt játszott a két csapat, még akkor is, ha a miskolciak első embere olykor legfeljebb 25 méterre volt saját kapujától. Tömörültek a vendégek, tudták, egyetlen módja van megállítani a Ferencváros jól cselező és gyors játékosait, mégpedig ha nem adnak nekik területet. Szerhij Rebrov vakargatta a fejét a kispad előterében, hiszen a helyzetkihasználás finoman fogalmazva sem működött jól ezen a napon. Merthogy az első félidőben az volt a csoda, hogy nem esett gól, több mint fél tucat ziccer maradt ki, a labdarúgók távolról és közelről is próbálkoztak, a csapatok mégis 0–0-val vonultak szünetre.

A fordulást követően aztán a Ferencváros rövid időn belül elrendezte a három pont sorsát.

Franck Boli nem hibázott, és a rá jellemző góllal szerezte meg a vezetést a zöld-fehéreknek: az elefántcsontparti csatár jókor volt jó helyen, és közelről passzolt a kapuba (a találatot követően az első reakciója az volt, hogy kinézzen az asszisztensre, ám nem volt lesen, Karakó Ferenc játékvezető helyesen megadta a gólt). Sőt! A hazaiak gyorsan eldöntötték a mérkőzést, egy perccel később jött Olekszandr Zubkov, aki távolról lőtte ki a jobb felsőt. A szépségdíjas találatot követően az addig visszafogottan ünneplő ferencvárosiak sem bírták ki, hogy ne ölelgessék meg egymást, a futballisták hosszú idő után egy kupacban tömörültek. A mérkőzés ezen a ponton nagyjából eldőlt, a vendégek talán lélekben is feladták, hogy pontot szerezzenek az Üllői úton, míg a ferencvárosiaknak természetesen tökéletes volt ez az eredmény. A hajrában Botka Endre állította be a 3–0-s végeredményt.
NB I
27. FORDULÓ
Ferencvárosi TC–Diósgyőri VTK 3–0
(F. Boli 54., Zubkov 55., Botka 83.)
Budapest,
Groupama Aréna, 2725 néző. Vezette: Karakó
ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT! 
www.nso.hu

Megjegyzések