Utolsó pillanatban veszítettünk két pontot - de maradt az előnyünk!

Ilyen nincs és mégis van! Küzdünk tovább!
Az éllovas a 91. percben még kettő nullára vezetett Pakson, de a hazaiak még bíztak a csodában… és tettek is érte!
A Ferencváros két góllal vezetett Pakson még a 91. percben is, de a hazaiak huszáros hajrában egyenlítettek a labdarúgó NB I 28. fordulójának záró mérkőzésén.

Nyilatkozatok:
Szerhij Rebrov: — Büszke voltam a fiúkra a legutóbbi, DVTK elleni mérkőzés után, mivel úgy éreztem, hogy mindenki a maximumot nyújtotta. Hasonló hozzáállást várok el szerdán, Pakson is. A Paks az előző két mérkőzésén jó eredményt ért el, így remekül kezdete a bajnokság utolsó szakaszát. Igyekeztünk komolyan felkészülni a következő mérkőzésünkre, hiszen a Paks ellen mindig nagyon nehéz játszani, Böde Dani személyében ráadásul lesz egy játékos, aki dupla motivációval játszik majd ellenünk. A Paks játékosai biztosan nagyon várják, hogy ellenünk is megmutathassák, mit tudnak.
A mérkőzés:
Paks — Ferencváros: 2-2 (0-0)
Paks, 21:05. ~700 néző.
Vezette: Bognár Tamás (asszisztensek: Kóbor, Buzás; alapvonali jv.: Iványi, Radványi; tartalékjv.: Vígh-Tarsonyi)
Paks: Rácz G. — Osváth, Lenzsér, Gévay, Poór (Szabó J., 75.) — Haraszti (Bartha, 63.), Windecker, Bertus, Könyves (Balogh B., 63.) — Hahn (Sajbán, 81.), Böde (Kulcsár D., 63.)
kispad: Holczer, Kecskés T., Szendrei, Kelemen D.
vezetőedző: Osztermájer Gábor
Ferencváros: Dibusz — Lovrencsics G. (Botka, 66.), Blazic, Otigba, Heister — Sigér (Vécsei, 81.), Haratin — Zubkov, Isael (Somália, 66.), Nguen (Skvarka, 75.) — Boli (Szihnyevics, 75.)
kispad: Gróf, Ramadan, Civic, Csonka
vezetőedző: Szerhij Rebrov
Gól: Windecker (90+2.), Sajbán (90+6.) illetve Blazic (56.), Haratin (81.)
Sárga lap: Windecker (33.), Bertus (50.), Gévay (90+2.) illetve Boli (75.), Skvarka (86.)
A környező utcák megteltek, a Fehérvári úti stadion mellett egymást érték a parkoló autók, az ott lakók mindenféle trükköt bevetettek, hogy az arénába érkező drukkerek ne az ő házuk elé parkoljanak. Volt, aki csak ezért nem állt be a garázsba, más egy kempingszéket tett ki. A körülményekhez képest nagy volt az érdeklődés a listavezető Ferencváros vendégjátéka iránt, már csak azért is, mert a paksiaknak nagyon kellett a három pont.
A kiesés elől menekülő hazaiak a betonbiztos védekezésre szavaztak, nemegyszer a csatár Böde Dániel is 25 méterre a saját kapujától helyezkedett. Az FTC jó ideig nem találta ennek a kellemetlen stílusnak az ellenszerét, jellemző, a legtöbbet a két belső védő, Blazic és Otigba volt játékban. Társaik annyit járatták a labdát keresztbe a pályán, hogy valamiképp mindig rajtuk keresztül folyt tovább.
Hiába birtokolta többet a labdát a vendégcsapat, helyzetbe nemigen tudott kerülni. Valós veszélyt két szabadrúgás jelentett: Isael beadása nyomán kis híján az alsó sarokban kötött ki a labda Blazic közreműködésével, Zubkov életerős lövését pedig Gévay feje bánta, a bombát követően a védő alighanem csillagokat látott néhány másodpercig.
Az első félidőben remekül állta a sarat a paksi együttes, játékosai összeszorított fogakkal küzdöttek, mindent megtettek, hogy Boli és társai ne kerüljenek helyzetbe – még csak lövőhelyzetbe sem. Ennek következtében a hazai csapat alig jött át a térfélen, a szünet előtti percekben egy kontratámadás végén Böde mégis megtornáztatta Dibuszt. Osztermájer Gábor vezetőedző alighanem nagyon várta, hogy lefújják az első félidőt és a szünetben szusszanhassanak egyet a futballistái, s megbeszélhessék, hogyan lehetne kihúzni a második félidőt is kapott gól nélkül.
A forgatókönyv nem változott a második félidőre sem, a vendégek járatták a labdát, a hazaiak gyors ellentámadásokra rendezkedtek be. A harci szellemmel továbbra sem volt gond, a játékosok keményen, de sportszerűen léptek oda egymásnak. Ha akcióból nem is, szögletet követően csak bepréselt az FTC egy gólt a paksiak kapujába. A középhátvéd Miha Blazic vérbeli csatárokat megszégyenítve volt jókor jó helyen, szemfüles találatával vezetést szerzett a Ferencváros, sőt növelni tudta az előnyét Ihor Haratin révén.
A félidő derekán Heister lövései jelentettek még veszélyt Rácz kapujára, de a labda rendre a kapu mögötti betonfalhoz csapódott.
A mérkőzésen az igazi csattanó a hajrára maradt: kétszer is megingott a ferencvárosi védelem, előbb Windecker József értékesítette a fölöslegesen összehozott büntetőt, majd a 96. percben a csereként pályára lépő Sajbán Máté egyenlített.
Következett az önfeledt ünneplés hazai részről, a vendégeket vigasztalhatja, hogy a dolgok és a tabella állása szerint nemsokára fognak még ők is ünnepelni, sokkal nagyobbat is…
Nyilatkozatok:
„Elveszítettünk két pontot, győzelmet érdemeltünk volna, de nem voltunk felkészülve arra, hogy az utolsó tíz percben tíz emberrel játsszunk. Somaliának valószínűleg a combja sérült meg, a mérkőzés előtt nem jelezte, hogy bármi problémája vele. A Ferencváros gyakorlatilag az egyetlen olyan csapat a ligában, amelynek zsinórban három meccset kell játszania két nap pihenővel, ez ilyen dolgokhoz vezet. Nem értem, miért ezt érdemli a Ferencváros…” – mondta Szerhij Rebrov a találkozó után, hozzátéve, hogy a sorozatterheléstől fáradtak a játékosok, a cseréket is úgy hajtotta végre, hogy pihentetni tudja őket a szombati, Kisvárda elleni mérkőzésre.

Osztermájer Gábor, a Paks vezetőedzője szerint a szív és a lélek diadala volt, hogy a hosszabbítás perceiben kiegyenlítettek, amellyel fantasztikus élményt szerzetek a szurkolóiknak.
„Ez óriási erőt a következő mérkőzésekre. Mindenki féltett minket, hiszen egymás után játszottunk az első három helyezett ellen, de egyszer sem kaptunk ki. Készülünk a következő feladatra, nagyon nehéz meccseink vannak a folytatásban is, remélem, hogy bent tudunk maradni az NB I-ben” – tette hozzá.
Újságírói megállapításra reagálva a játékvezetésre is kitért. Elmondta, nem minden esetben értett egyet az ítéletekkel, úgy látta, például Böde Dániellel is többször szabálytalankodtak, de ahogy fogalmazott, „ő nem esik el, becsületes.” Ezzel szemben úgy érezte, hogy a Ferencváros játékosai olykor „rutinból” feldobták magukat.

Azt is elmondta, hogy a 96. percben szerzett egyenlítő gól után hatalmas feszültség szakadt ki a játékosokból, de az ünneplés az öltözőben már nem folytatódott, hiszen mindenki tudja, milyen fontos meccs vár rájuk szombaton a ZTE ellen. Ezzel kapcsolatban arról is beszélt, hogy a többnyire harminc feletti játékosok regenerációja nem olyan gyors, mint a huszonéveseké, de miután a tizenkét csapatos mezőnyben a kiesés ellen küzdenek így a rutinosabb játékosoknak ad több szerepet.
www.fradi.hu - www.tempofradi.hu - www.nso.hu
Megjegyzések