Az utolsó interjú: halála előtt ezt üzente Szűcs Lajos

Gyászol a Fradi-Család... Isten veled Lajos bácsi!
Pécsi Ildikó imádott férje, drága jó Lajosa, 76 évesen aludt el örökre.
A vasárnap hajnalban elhunyt Szűcs Lajos mindig próbálta erősnek mutatni magát, súlyos betegségével sem volt hajlandó szembenézi, nem véletlenül hívták focista körökben Bengáli Tigrisnek.
A hétvégén a Bors munkatársa azzal hívta fel az olimpiai bajnok labdarúgót, hogy úgy hallja, ismét kórházba került. A beszélgetésből készült interjú épp hétfőn jelent volna meg. Csakhogy a sors közbeszólt, Lajos vasárnap reggel elhunyt. Szűcs az elmúlt években többször kényszerült orvosi kezelésre, de rendkívüli fizikai erejével mindig leküzdötte a betegségét. Élete utolsó csatáját azonban elveszítette.
Fotó: Földi Imre / Nemzeti Sport

„Többen megerősítették, hogy újfent az Uzsoki kórházban van, de – hiába ismerjük egymást több évtizede, mondhatom, baráti viszonyt ápoltunk – letagadta, hogy baj lenne. Nem akarta, hogy aggódjunk érte. Nemcsak fizikálisan volt erős, hanem a jelleme is. Azzal búcsúzott, vigyázzunk ma­gunkra. Még ő óvott minket” – említette Burkovits, a Bors munkatársa
Legjobb barátja, a szintén exfradista Rákosi Gyula Szűcs haláláról tegnap délután a Borstól szerzett tudomást.
„Szombat este még beszélgettünk. Vasárnap készültem bemenni hozzá a kórházba. Előzetesen telefonon semmit nem mondott arról, hogy az állapota rosszabbra fordult volna” – árulta el Rákosi.
A pályatársakon kívül a család fájdalma is óriási. A futball-legenda felesége, Pécsi Ildikó az utóbbi években teljes szimbiózisban élt férjével, hiszen mindketten a nyugdíjas éveket élvezték gyönyörű gödöllői, ősfás kertes házukban.
„Boldog vagyok, csak az bánt, hogy édes jó Lajosom most nagyon beteg. Remélem, hogy az angyalkáim is most vele vannak és vigyáznak rá és rám”– mondta múlt héten bizakodva a Borsnak Pécsi, de sajnos tegnap örökre elveszítette férjét, akivel 50 éve éltek boldog házasságban.
Úgy tudni, Pécsit nagyon megviselte a tragédia, de egykori menye, Pártos Csilla is összeomlott.
Igaz ugyan, hogy a válás után bekövetkezett pereskedés miatt Csilla eltávolodott a családtól, de Pécsi Ildikó első unokájának édesanyja többször mesélt arról, hogy apósa lányaként tekintett rá.

 

Megjegyzések