Érkezett a menetrendszerű Pali mosoly

Aláírt az új srác! Hajrá Fradi!
Kovacevic: „A céljaim megegyeznek a Fradi céljaival”
Legújabb igazolásunk honfitársával, Eldar Civiccel is egyeztetett, mielőtt elfogadta az FTC ajánlatát.
Mint arról korábban beszámoltunk, a 26 éves bosnyák hátvéd, Adnan Kovacevic csatlakozik magyar bajnok férfi labdarúgócsapatunk keretéhez. 
A legutóbbi három szezont a lengyel élvonalbeli Korona Kielcénél töltő Kovacevic elmondta: fontos szempont volt, hogy a Ferencváros a BL-selejtezőjében szerepelhet. 
Bosnyák válogatott védőt igazoltunk
A 26 éves Adnan Kovacevic Lengyelországból szerződött együttesünkhöz.
 Labdarúgócsapatunk megszerezte a legutóbbi három szezont a lengyel élvonalbeli Korona Kielcében töltött bosnyák válogatott belső védőt, Adnan Kovacevicet. A bosnyák bajnok futballista a jövőben tehát a Ferencvárost erősítheti.
Játékosbemutató
Az 1993-ban született labdarúgó már 17 évesen debütált hazája bajnokságában, a Travnik színeiben. Egyre több és több lehetőséget kapott, hamar alapember is vált belőle, így más klubok figyelmét is felhívta magára, és a 2013/14-es szezont már a szintén bosnyák FK Sarajevonál töltötte.
Ez remek döntésnek bizonyult, hiszen első szezonjában Bosnyák Kupát, második idényében pedig bosnyák bajnokságot nyert a csapattal, később pedig még egyszer bejutott a kupadöntőbe. Négy szezont töltött itt, majd légiósnak állt, és a lengyel bajnokság 5.-jéhez, a Korona Kielcéhez igazolt.
Itt is alapember lett, 2019-ben megkapta a csapatkapitányi karszalagot is, majd a bosnyák válogatottban is bemutatkozhatott. Kovacevic a Korona Kielcével az első két szezonban a középmezőnyben végzett, ebben az idényben azonban jelenleg csak az utolsó előtti helyen áll klubja.
Pedig Kovacevic védő létére öt gólt szerzett és két gólpasszt is kiosztott a 2019/20-as szezonban. Nemrég pedig 100. tétmeccsét is lejátszotta a Korona Kielcében. 
A válogatottban első meccse rögtön egy Európa-bajnoki selejtező volt, amelyet nemzeti csapata 4-1-re megnyert a finnek ellen – Kovacevic olyan társak mellett játszhatott, mint például a Juventus sztárja, Miralem Pjanic, a védelemben pedig a jelenleg az Arsenalt erősítő Sead Kolasinac szerepelt mellette. Ezt követően eddig még kétszer, a görögök és az olaszok ellen léphetett – egyaránt kezdőként – a pályára.
Kovacevic elsősorban a védelem közepén szerepelt eddigi csapataiban. Friss igazolásunk a Fradiban együtt szerepelhet majd honfitársával, a szintén válogatott Eldar Civiccsel.
www.fradi.hu


Megjegyzések