Ismét rátámadtak a Fradira! - Csak szerencsével lettünk bajnokok!

Munkában a Fradi-gyűlölők!
Ezt olvassák el a rangadó 24 cikke:
Igaz, ezt nem biztos, hogy kiteszik az ablakba a magyar bajnokcsapatnál: olyan szinten teljesítik ugyanis túl a valós teljesítményüket a pályán, ami hosszú távon biztosan nem fenntartható. Statisztikai mélyelemzés a mögöttünk hagyott bajnoki évadról.
A Ferencváros nem pusztán megvédte címét a mögöttünk hagyott magyar futballévadban, hanem ugyanúgy tizenhárom pontos előnnyel végzett a tabella élén az FC Fehérvár előtt, mint egy évvel korábban. Szerhij Rebrov csapata ezúttal ráadásul összesen 76 pontot gyűjtött a bajnokságban – ezzel túlszárnyalva tavalyi teljesítményét is (74 pont). A Fradi szerezte a legtöbb gólt (58), és a Blazic vezette IX. kerületi védelem kapta a legkevesebbet (24) az idei szezonban, így gólkülönbség terén sem ért senki a bajnokcsapat nyomába (+34).

A kép mégis akkor teljes, ha eláruljuk:
idén a Ferencváros fölénye a pályán közel sem volt annyira nyomasztó, mint az előző évadban.

Hová tűnt a Fradi támadójátéka?

Ha egy picit mélyebbre ásunk a 2019/20-as OTP Bank Liga-szezon adataiban, gyorsan kiderül, hogy a Rebrov-csapat dominanciája idén már korántsem volt olyan egyértelmű, mint egy évvel ezelőtt. A kidolgozott helyzetek minőségét számszerűsítő, azokat azonos alapra helyezni képes xG-modell alapján például a ferencvárosiak támadójátéka mindössze a hatodik legjobb volt a szezonban: Rebrov csapatánál a Fehérvár (57,27), a Felcsút (54,68), a ZTE (54,4), a Mezőkövesd (49,71) és a Honvéd (47,96) is több xG-t termelt idén. Lábjegyzet, de a tavalyi Fradi nevetve nyerte ezt a kategóriát, és a 2018-19-ben villantott 61,93 xG-nyi helyzete idén is elég lett volna az első helyre.
A teljes elemzést, ha kiváncsiak vagytok rá ITT olvashatjátok el!
FELHÁBORÍTÓ!


Megjegyzések