Zubkov megduplázta az árát - Immár ő az NB1 legértékesebb játékosa!

A Mi "Sanyink" tarolt! Hajrá Fradi!
Július végén a transfermarkt.de frissítette adatbázisát, s már nem – a 4. helyre visszacsúszó – Nikolics Nemanja neve mellett található a legmagasabb pénzösszeg: az NB I legértékesebb játékosát mostantól Olekszandr Zubkovnak hívják.

A 23 éves, ukrán Zubkov egy évvel ezelőtt, tavaly nyáron kölcsönbe érkezett a Sahtar Donecktől, és a mögöttünk hagyott idényben 28 bajnoki mérkőzésen szerzett kilenc gólja és hat gólpassza meggyőzte az FTC szakmai stábját arról, hogy hosszú távú, négy évre szóló szerződést kössenek vele.

Többek között a 2024 nyaráig érvényes szerződésnek is köszönhető, hogy Zubkov ára valósággal kilőtt: a játékos 950 ezer euró helyett több mint a dupláját, kereken kétmillió eurót ér most (a transfermarkt szerint). A második helyre a Mol Fehérvár FC ukrán középpályása lépett elő, Ivan Petrjak értéke 300 eurót javulva 1.6 millión áll most, így holtversenyben a második helyen áll a Ferencváros szlovén védőjével, Miha Blaziccsal – utóbbi értéke egyébként 400 ezer eurót nőtt.


A legértékesebb magyar játékos, a legutóbbi listavezető, Nikolics Nemanja, aki hazatérésekor még 2.4 milliót ért, most már csak 1.5 milliót ér, így a magyar állampolgársággal szintén rendelkező Loic Nego, Ihor Haratin párossal együtt foglalja el a két bronzérmes mögötti pozíciót.


További érdekesség még, hogy a lista első 25 helyén két kivétellel csak a Ferencváros és a Mol Fehérvár játékosai szerepelnek. A két kakkuktojás az egyaránt honvédos Gazdag Daniel (900 ezer euró) és Davide Lanzafame (800 ezer euró).

Forrás: www.nso.hu

Megjegyzések