Döntetlen az örökrangadón

Ennél bizony még itthon is több kell...
Tokmac remek gólt lőtt, döntetlennel kezdtük a szezont
Az örökrangadón 1-1-es döntetlenre végeztünk. Támadónk pazar gólt szerzett.
Előzmények
Sergei Rebrov egy új igazolást, Aissa Laidounit nevezte a kezdőcsapatba az MTK elleni örökrangadón. De szintén régen láthattuk – egészen pontosan 2019. október 27-én - tétmeccsen a sokáig sérült Lasha Dvalit. Együttesünk vadonatúj idegenbeli mezében szerepelt az összecsapáson.
I. félidő
Már az 5. percben nagy gólszerzési lehetőséget alakítottunk ki: Isael, Laidouni, Tokmac összjáték után utóbbi lőtte be a labdát a kapu elé balról, középen hibázott a hazaiak egyik játékosa, így Sigér lőhetett nagy helyzetben, de kísérletét védte a kapus, majd Civic bombázott fölé.
A 12. percben Dibusznak is volt dolga, egy jobboldali szöglet után Schön lőtt 13-ról a jobb sarok felé, de kapusunk vetődve kiütötte a labdát, amelyet Ramos tett „estében” vissza, de Dibusz ezt is fogta.

Nem sokkal később Schön hozta fel a labdát, majd a baloldalt felfutó Herrera elé tálalt, aki éles szögből a felső lécet találta el.
A 28. percben Boli passzolt Tokmachoz, aki visszatette társa elé a labdát, amely a harcos Boli előtt maradt, csatárunk kicselezte a kapust is, de közben kisodródott, így középre kellett emelnie, ott viszont nem volt társ.
Pár percre rá mindkét csapat veszélyeztetett: előbb Balázs 12 méterről, jobbról a jobb kapufa mellé gurított az egyik oldalon, a másikon pedig Tokmacot ugratta ki Isaelt, de a kapus egy kevéssel előbb ért oda, és felszedte a labdát.
A 37. percben az MTK szerezte meg a vezetést: Ramos lépett el a balon egy kiugratással, jól centerezett, Gera D. pedig becsúszva a kapunkba lőtt (1-0 oda).
A szünet előtt nem sokkal Dibusznak kellett nagyot védenie, miután Schön lőtte laposan vissza a labdát a rövid alsó felé, a kipattanót pedig szerencsére Gera D. lőtte közelről mellé.
Az első félidő hosszabbításában Tokmac vitte-vitte a labdát, majd egy-két csel után laposan a bal alsót célozta meg, MIjatovic vetődve szögletre mentett.
II. félidő
Rebrov egyet változtatott a szünetben: Laidouni helyett Uzuni lépett pályára.
A második játékrész elején Schön szerzett labdát veszélyes helyen, majd egy az egyben állt Dibusszal szemben, aki kifogott rajta, és térddel védte a ziccerben leadott lövést.
Az 58. percben Tokmac lódult meg nagy lendülettel, úgy passzolt, hogy az Bolinak és Isaelnek is jó lehetett volna, végül előbbi próbálta átvenni a labdát, ám ezt kicsit hosszan tette, így odalett a helyzet.
Egy percre rá Tokmac gyönyörű góllal egyenlített: Civic passza után szélsőnk játszi könnyedséggel tolta el védője mellett a labdát, majd ugyanilyen lazán a bal alsóba helyezett (1-1). Pazar találat volt.
A 66. percben Isael adott jobbról fantasztikus labdát a jó ütemben kilépő Uzuninak, aki sajnos egy kicsit hosszan vette át a labdát, majd a védők utolérték, így kikeveredett a helyzetből.
A 73. percben Rebrov újabbat cserélt: Varga Roland váltotta Isaelt.
Varga nem sokkal beállása után fejelt is egyet, de a lehulló labdát, még ha jó helyre tartott is, leszedte a hazai kapus.
A 79. minutumban mindkét együttes változtatott: Haratin helyett Somália jött nálunk, az ellenfélnél Bíró és Palincsár érkezett Ramos, valamint Gera D. helyére.
A cserék után Tokmac ugratta ki Bolit, aki kétszer is megpróbálta becsapni védőjét, de sajnos csak egyszer jött össze ez, így nem tudott lőni. Majd Varga oldalvonal közeléből visszatett labdájába nem tudott sem Tokmac, sem Boli belepiszkálni.
A 89. percben centikre voltunk a második találattól. Varga lépett ki remekül, nagy helyzetben leadott lövését védte Mijatovic, a labda Tokmac elé pattant, aki egyből lőhetett a nagyrészt üres kapu felé, de centikkel célt tévesztett.
Az állás végül már nem változott, így csapatunk 1-1-es döntetlennel indította a 2020/21-es szezont.
NB I, 1. forduló
MTK-FTC 1-1 (1-0)
MTK: Mijatovic – Balázs, Nagy Zs., Baki, Herrera – Cseke, Mezei (Kata, 88.), Katona – Gera D. (Palincsár, 79.), Ramos (Bíró, 79.), Schön
FTC: Dibusz – Botka, Blazic, Dvali, Civic – Sigér, Haratin (Somália, 79.) – Isael (Varga R., 73.), Laidouni (Uzuni, 46.), Tokmac – Boli
Sárga: Baki (15.)
G.: Gera D. (37.), ill. Tokmac (59.)
 www.fradi.hu

Megjegyzések