A Fradi sztárja nem hagyja, hogy Baranyi Krisztina kampányeszközként használja

 Tokmac az asztalra csapott!

Ferencváros polgármesterének szándékai valahogy most sem voltak politikamentesek. 

Baranyi Krisztina polgármester javaslatára Ferencváros Sportjáért díjra terjesztették fel az FTC csatárát, aki azonban visszautasította a jelölést – tudta meg a Magyar Nemzet. Tokmac Nguen döntését azzal indokolta, hogy nem szeretné, ha nevét bárki politikai célokra használná fel, hiszen ő egy labdarúgó, aki csupán a játékával akar örömet szerezni a szurkolóknak.

Nemrég értesültem arról, hogy az a kerület, melynek a nevét viseli a klubom, engem talált méltónak arra, hogy kitüntetést adjon nekem. Ez megtisztelő. Szeretném azonban elmondani önöknek, hogy amit tettem, azt nem azért tettem, mert politizálni akartam. Az én dolgom a futball. (…)

Azt sem szeretném, hogy az én ügyemet akár Magyarországon, akár bárhol a világon politikai célokra használja fel bárki.

A Ferencváros egy sportklub, egy nagy család, ami nekem nagyon fontos. Boldog vagyok, ha örömet tudok szerezni a szurkolóinknak. Én csak ennyit szeretnék, a játékommal boldoggá tenni másokat. Nem szeretném, ha engem egyik vagy másik politikai oldalhoz tartozónak tekintenének.

Minden elismerésnek és díjnak örülök, de azt kérem, hogy vegyék tudomásul, amikor azt mondom, ezt a jelölést most nem fogadhatom el.

A focipálya az én igazi otthonom. Amiben hiszek, és ami személyesen érint, azokért az ügyekért díjak nélkül is ki fogok állni a jövőben is” – írta Baranyi Krisztina polgármesternek, valamint a ferencvárosi képviselő-testületnek címzett levelében Tokmac Choi Nguen.


 

A lap birtokába jutott Baranyi által szignált előterjesztés szövegéből világosan kiderül, hogy milyen propagandára használták volna fel a sportolót:

Nguen nem csak csupaszív játékával, hanem sportszerű hozzáállásával és bátran humánus magatartásával is sokak példaképe lehet. Nem sokkal a magyar kormány menekültellenes gyűlöletkampányának csúcsra járatását követően került az országba. Az államilag gerjesztett gyalázatos hisztéria jelentősen fokozta a stadionokban amúgy is gyakran tapasztalható rasszista hangokat. A kenyai származású játékos ebben közegben állt ki a legfontosabb emberi értékek mellett, amikor a felcsúti Puskás Akadémiának lőtt gólját a meze alatt viselt trikón látható “Justice for George Floyd” felirattal ünnepelt – áll az előterjesztés szövegében.

Mindehhez azon kívül, hogy gyomorforgató Baranyi próbálkozása, érdemes azt is hozzáfűzni, hogy az általuk kenyai származású játékosként említett sportoló, valójában 1998 -tól, 5 éves korától Norvégiában él.

www.888.hu

 

Megjegyzések