A láthatatlan ellenféllel is meg kell küzdeni a Fradinak

 Előre a győzelemre! Mindent bele srácok!

Már úton van a Ferencváros Norvégiába. A zöld-fehérek küldöttsége reggel kilenckor indult el a népligeti sportközponttól, s délután Szergej Rebrov vezetőedző már a szerdai mérkőzés helyszínén, Moldéban tart edzést. A Fradinak nem csak a norvég bajnokkal kell megküzdenie, hanem a láthatatlan ellenféllel, a koronavírussal is. A klubnál minden lehetséges óvintézkedést megtesznek annak érdekében, hogy a fertőzés ne üsse fel a fejét a csapatnál. 

Reggel nyolc órakor indult el a Ferencváros küldöttsége az FTC-MVM Népligeti Sportközpontból, majd a repülőtérről nagyjából két és fél órás út vár rá Moldéig.

Az első sikert már azzal elkönyvelhette a magyar bajnok, hogy minden játékosa elindulhatott Norvégiába. A koronavírus szinte mindenütt megjelenik, az FTC futballcsapata szerencsére eredményesen védekezik. Ami annak ismeretében, hogy a klub női kézilabdacsapatánál immár tömeges méretű a fertőzés, mindenképpen nagy eredmény.


 

A fertőzés elkerüléséért a labdarúgók szigorú körülmények között készülnek, sőt élnek is, a stábtagokkal egyetemben. Mindenki heti két kötelező ellenőrzésen esik át, így a meccsek előtt mindig van 72 óránál nem régebbi negatív tesztje. A focisták egymással is minimálisra szűkítik találkozásaik számát, elmaradnak a közös vacsorázások és kávézások, a játékosok kerülik a tömeget. Varga Roland, az együttes szélsője például – ahogy az Üllői129.hu megírta – nem vett részt barátja, a Wellhello zenekarban éneklő Diaz esküvőjén.

További óvintézkedésként a népligeti sporttelep parkolójában létrehoztak a focistáknak egy szalagokkal leválasztott folyosót, hogy az öltöző felé senkivel ne kerüljenek fizikai kontaktusba. Szombaton, a Ráckeve elleni kupamérkőzésre is egyből meccsszerelésben érkezett meg a csapat, s a lefújás után egyből ugyanúgy is távozott, nem használta helyben az öltözőt.

Az óvatosságra minden okuk megvan a fradistáknak, hiszen a női kézilabdásokat szombaton éppen Norvégiából fordították vissza a Vipers elleni mérkőzés előtt, mert a helyszíni tesztelés azt mutatta, van fertőzött játékos a keretben.

Ne legyenek kétségeink, a focistákra is azonnali tesztelés vár, amint megérkeznek Moldéba.

– Hatalmas motiváció van bennem, nagy örömmel indultam el reggel, hiszen tudom, most hatalmas lépést tehetünk. Ez egy nagy lehetőség a csapatnak és a klubnak, most mindenki nagyon lelkes, reméljük, a meccs után is boldogok lehetünk – mondta Somália az elindulás előtt a Fradi.hu-nak.

www.magyarnemzet.hu

Megjegyzések