A Molde edzője magabiztos, szerinte legyőznek minket

 Önbizalom az van... Tegyük helyre őket!

Kedden 21 órakor kezdődik a Ferencváros–Molde Bajnokok Ligája-selejtező rájátszásának visszavágója a Groupama Arénában. Az első meccsen Norvégiában 3-3 lett a végeredmény, ami után a vendégek edzője, Erling Moe győzelemre számít a Fradi ellen idegenben. 

A Ferencváros után a Molde is megtartotta a mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját, amelyen a vezetőedző Erling Moe mellett a csapat legértékesebb játékosa és kapitánya, Magnus Wolff Eikrem válaszolt az újságírói kérdésekre.

– Kemény és szoros meccsre számítok – szögezte le Moe. – Az első mérkőzése 3-3-as végeredménye taktikailag nehéz helyzetet teremt mindkét csapat számára. Mindkét együttesnek megvannak a maga erősségei, mi szerintem jól bánunk a labdával és a pálya utolsó harmadában veszélyesek vagyunk. De nem akarom összehasonlítani magunkat egyetlen ellenféllel sem. Bízunk benne, hogy kedd este mi leszünk a jobb csapat az erősségeink érvényesítésével.

 

Rákérdeztünk, hogy nem aggasztja-e az edzőt csapata rossz formája. A Molde legutóbb augusztusban tudott tétmérkőzésen győzni, immáron öt meccse húzódik a nyeretlenségi szériája.

– Európában egyszer sem kaptunk ki, ez a legfontosabb – válaszolt Moe. – Ugyanúgy három selejtezőn jutottunk túl, mint a Ferencváros, és eddig senki sem tudott legyőzni minket. Ezúttal is győzni érkeztünk, megvan a szükséges magabiztosságunk, és remélem, hogy jó játékot tudunk nyújtani.

Az első mérkőzésen a Ferencváros 2-0-s vezetése után Eikrem főszerepet vállalt a Molde talpra állásában, hiszen góllal és gólpasszal járult hozzá az egyenlítéshez. Ebből merít erőt a visszavágóra.

– Amiatt szomorú vagyok, hogy három gólt kaptunk otthon, a védekezésünk nem volt rendben – árulta el a 17-szeres norvég válogatott középpályás. – Viszont annak örülök, hogy kétgólos hátrányból visszajöttünk a meccsbe, karaktert és erőt mutattunk. Erre lesz szükség holnap is.

A Ferencváros–Molde párharc győztese a Bajnokok Ligája, vesztese pedig az Európa-liga csoportkörében folytatja.

www.magyarnemzet.hu

 

Megjegyzések