Bayern, Barca, Inter – ilyen BL-csoport is várhat a Fradira

 Te kiket szeretnél látni? Hajrá Fradi!

Csütörtökön tartják a Bajnokok Ligája csoportkörének sorsolását, amelyet a Ferencváros a negyedik kalapból vár. Megnéztük, hogy mi lenne a legnehezebb és a legkönnyebb beosztás a Fradi számára. Előbbiben Messi is Budapestre jönne, utóbbiban a tavaszi nemzetközi folytatás sem lenne lehetetlen. 

– Érdekes belegondolni, hogy az újságok előszeretettel foglalkoznak azzal, hogy mekkora a költségvetésünk. Most olyan csapatok jöhetnek majd szembe velünk, amelyek több mint tízszer annyi pénzből gazdálkodnak, mint mi – fogalmazott Szergej Rebrov, a Ferencváros edzője a Molde elleni keddi meccs után, amelyen eldőlt, hogy a Ferencváros 1995 után újra ott lesz a Bajnokok Ligája csoportkörében.


 

– Nincs kívánságom az ellenfeleket tekintve – tette hozzá Botka Endre, a Fradi védője a sajtótájékoztatón. – Kapjuk a legerősebb csapatokat, és akkor mindenki álma megvalósul!

Rebrov felvetése és Botka kijelentése apropóján összeállítottuk a legerősebb csoportot, amelybe a Ferencváros kerülhet a Bajnokok Ligájában. A zöld-fehéreket biztosan a negyedik kalapból húzzák majd ki a sorsoláson, amelyet csütörtökön 17 órakor Athénban tartanak. Ugyan három hely még gazdára vár a BL 32 csapatos főtábláján, és az ezekről döntő utolsó selejtezőket ma este játsszák, de az érintett klubok a Fradi mellé a negyedik vagy esetleg a harmadik kalapba kerülhetnek. Ettől függetlenül már lehet fantáziálni, mi történhet a holnapi húzáson.

Bayern München, Barcelona, Internazionale – ez a hármas tűnik a legerősebbnek a Ferencváros lehetséges csoportellenfelei közül, amelyek az első három kalapban szereplő csapatokból kerülnek majd ki.

A Bayern a BL címvédője, keretértéke 837 millió euró. A Barcelona pusztán a hatszoros aranylabdás Lionel Messi miatt is izgalmas ellenfél, keretértéke 925 millió euró. Az Internél Antonio Conte vezetésével éppen újra nagy csapat épül, amelyben Lukaku, Vidal, Perišić vagy éppen Eriksen személyében már most is hemzsegnek a sztárok – keretértéke 707 millió euró.

Eközben a Fradié? 24 millió euró. Ezzel az összeggel mindenképpen kis halnak számít majd Rebrov csapata a BL-ben, de azért össze lehet állítani olyan csoportot is neki, amelyben legalább a tavaszi Európa-ligás folytatást érő harmadik hely elérése sem tűnik lehetetlennek azok után, hogy a zöld-fehérek a Celticet és a Dinamo Zagrebet is legyőzték a selejtezőkben.

Az úgynevezett leggyengébb csoport pedig így nézne ki a Ferencvárosnak: Zenit Szentpétervár, Sahtar Donyeck, Olympiakosz.

Tavaly az Európa-ligában az orosz CSZKA Moszkva ellen két meccsen négy pontot szereztek Dibuszék, ami jó kiindulási alap lenne a Zenit ellen, Rebrov ukránként és korábbi Dinamo Kijev-edzőként is jól ismeri a Sahtart, az Olympiakosz pedig a keretértéke alapján (86 millió euró) a Celtic és a Dinamo Zagreb között helyezkedik el.

Csütörtökön minden kiderül, addig lehet tovább játszani a nevekkel!

A Ferencváros lehetséges csoportellenfelei a BL-ben:

1. kalap
Bayern München (német, BL-címvédő)
Sevilla FC (spanyol, El-címvédő)
Real Madrid (spanyol)
Liverpool FC (angol)
Juventus (olasz)
Paris Saint-Germain (francia)
Zenit (orosz)
FC Porto (portugál)

2. kalap
FC Barcelona (spanyol)
Atlético Madrid (spanyol)
Manchester City (angol)
Manchester United (angol)
Sahtar Doneck (ukrán)
Borussia Dortmund (német)
Chelsea (angol)
Ajax (holland)

3. kalap
Dinamo Kijev (ukrán)
RB Leipzig (német)
Internazionale (olasz)
Olympiakosz Pireusz (görög)
Lazio (olasz)
Atalanta (olasz)

www.magyarnemzet.hu

 

Megjegyzések