Boli megint odapörkölt a Moldénak

„Jó csapat vagyunk, ezért állunk a BL kapujában”

Rebrov más találkozóra számít a visszavágón, Boli magabiztos a Molde elleni hazai meccs előtt.
Férfi labdarúgócsapatunk 3-3-as idegenbeli döntetlen után hazai pályán fogadja a Moldét a Bajnokok Ligája rájátszásának második mérkőzésén. A szokásos meccs előtti sajtótájékoztatón Sergei Rebrov és Franck Boli mondta el várakozásait.

- Már az első meccs előtt tudtuk, hogy nem lesz könnyű a párharc. Norvégiában keményen játszott az ellenfél, valamint a körülmények, a műfű és az időjárás is szokatlan volt nekünk. Itthon sem számítok könnyű találkozóra, de alaposan kielemeztünk az első meccset, mindenki tudja, mire lesz szükségünk kedden, készen állunk a visszavágóra! A Bajnokok Ligája egy más szint, hiszen itt országok bajnokaival kell játszani. Örülök, hogy a Ferencvárost hazai és nemzetközi szinten képviselhetjük. A tavalyi szezonban azt mondták, az Európa Liga halálcsoportjába kerültünk, ehhez képest még az utolsó meccsen is közel álltunk a továbbjutáshoz. Ha a szurkolók és az ország a pályán is látja a fejlődést, akkor valamit jól csinálunk – mondta Rebrov.


 
Vezetőedzőnk újságírói kérdésre arra is válaszolt, hogy mit érez a játékosokon a visszavágó előtt?

- Már korábban feltettem a játékosoknak a kérdést, hogy ki játszott már a Bajnokok Ligájában – folytatta Sergei Rebrov. - Egyedül Zubkov lépett pályára BL-meccsen még a Sahtar Donetsk színeiben. Ez mindenkinek hatalmas motiváció, hogy idáig eljuthat. A norvégiai meccsen nem nyújtott mindenki 100%-ot, tudom, mekkora potenciál van a labdarúgókban. Az itthoni visszavágón a legjobb formánk kell, és biztos vagyok benne, hogy más lesz a mérkőzés képe, mint az első találkozóé.

Elefántcsontparti támadónkat, Franck Bolit kérdezték a kinti góljáról, Norvégiában szerzett játékos-tapasztalatairól és a két bajnokság közti különbségről.

- Jó időben jó helyen voltam a gólom előtt, szerencsésnek érzem magam hogy betaláltam, de nekem nem számít, ki a gólszerző, lehet védő vagy csatár is, a fontos, hogy a csapat eredményes legyen és elérje a célját – vélekedett Franck Boli. - Norvégiai pályafutásom alatt többet játszottam műfüvön, most a természetes fűhöz vagyok szokva, ami közelebb is áll hozzám. Azért küzdünk, hogy a legmagasabb európai szinten képviselhessük magunkat. Most a BL kapujában állunk, mikor ideigazoltam, nem gondoltam volna, hogy ilyen hamar sor kerül erre, de egyáltalán nem vagyok meglepődve, hiszen jó csapat vagyunk egy jó edzővel. A norvég és a magyar bajnokság közti különbségek? A norvégoknál sokat számítanak a fizikai adottságok, Magyarországon viszont mindenkinek az a célja, hogy legyőzzön minket!

Megjegyzések