Botka Endre nem finomkodott! - Csak a győzelem!

 Így van! Hajrá Fradi!

Magyar bajnok férfi labdarúgócsapatunk egyik legjobbja volt a Molde elleni idegenbeli Bajnokok Ligája selejtezőn Botka Endre, aki két gólpasszával bizonyított. A védő szerint döntőnek beillő mérkőzés előtt áll a Fradi, amelynek kerete most nagyon egységes, ám a futballistáknak kicsit ki kell zárni a felfokozott hangulatot.

- A csütörtöki hazatérés után pénteken újból edzésbe állt a csapat. Hogy vagytok?

- Köszönjük szépen, minden a legnagyobb rendben van. Mostantól csak a Molde elleni visszavágóra koncentrálunk, próbáljuk a legjobb állapotba hozni magunkat, így, hogy a hétvégi bajnokinkat elhalasztották, az idő adott a felkészülésre. Kielemeztük az idegenbeli mérkőzést, láttuk, tudjuk, hogy mik voltak a problémát, igyekszünk ezeket kijavítani.


 

- Egyet itthon is aludva a történtekre hogy látod a 3-3-as eredményt és a norvég bajnok elleni párharc esélyeit?

- Összességében nem éreztem a kinti meccsben azt, hogy a Molde képes lesz egy ilyen feltámadást produkálni. A második gólunk után valamiért fejben elgyengültünk, ez eddig nem volt jellemző a csapatra. Ha nem nézzük a mérkőzés alakulását, a 3-3 vendégként jó eredmény a visszavágó előtt, ám nyilván annak fényében, hogy 2-0-ra is vezettünk, kicsit más szájízzel beszélhetünk erről. Ezzel együtt sincs okunk panaszra – hátravan még a budapesti visszavágó, ott fog eldőlni minden.

- Ne menjünk el szó nélkül amellett, hogy Norvégiában csapatunk egyik legjobbja voltál, hogy mást ne mondjak, az első két gólunk előtt te adtad a kulcspasszt.

- Nagyon jól felkészültünk, nálunk minden egyes játékos – akár kezdő, akár csere – pontosan tudja, hogy mikor mi a feladata. Örülök, hogy két gólpasszal tudtam hozzájárulni a csapat szerepléséhez, hiszen korábban többször megkaptam kritikaként, hogy a támadójátékom nem olyan erős, bevallom, egy kicsit bennem volt, hogy megmutassam ennek az ellenkezőjét. Ami a beadásokat illeti, most minden összejött, bízom benne, hogy így tudom folytatni a jövőben is.

- Kis túlzással egész Magyarország a keddi visszavágót várja. Mennyire tudjátok függetleníteni magatokat a felfokozott várakozástól, mennyire más a ráhangolódás a rájátszás második meccsére?

- Nagyobb a nyomás, mint bármelyik másik mérkőzés előtt, hiszen tudjuk, hogy ez a meccs nemcsak a fradistáknak, hanem egész Magyarországnak, a magyar labdarúgásnak is nagyon fontos. A helyén kell kezelni a felfokozott hangulatot, nekünk, futballistáknak ezt egy kicsit ki is kell zárni ezekben a napokban,  és csak tenni a dolgunkat, ahogy eddig is. Az idei selejtezősorozatban minden meccs előtt nagy nyomás volt a csapaton, hiszen korábban egyetlen mérkőzés döntött a továbbjutásról, ám a Molde elleni visszavágóra úgy tekintünk, mintha egy döntő következne.

- Kijelenthető, hogy eddigi pályafutásotok legfontosabb állomása lesz a keddi meccs?

- Egyértelműen, talán mondhatom, hogy mindenkinek ez lesz az eddigi legfontosabb mérkőzése.

Nem tudjuk, hogy legközelebb mikor leszünk ilyen közel ahhoz, hogy bejussunk a Bajnokok Ligája csoportkörébe, most viszont minden adott ahhoz, hogy ott legyünk. Jó csapatunk van, nagyon egyben vagyunk, ezt ki kell használni.

www.fradi.hu

Megjegyzések