Így fogadta a nemzetközi sajtó a BL-be jutásunkat

 Mi vagyunk a Ferencváros!

Összetört BL-álmok, néhány év alatt ismét Magyarországon buktak a norvégok – nemzetközi lapszemle.

Mint ismert, férfi labdarúgócsapatunk a Norvégiában játszott 3-3-as döntetlen után egy hazai pályán elért 0-0-val 25 év után bejutott a Bajnokok Ligája csoportkörébe. A történelmi bravúrhoz olyan csapatokat kellett kiejtenie a zöld-fehéreknek, mint a svéd Djurgarden, a skót Celtic vagy épp a horvát Dinamo Zagreb, mielőtt a norvég bajnok is fejet hajtott volna a magyar aranyérmesnek. A történelmi eredménysorral komoly csapatokat előztünk meg a főtáblára jutással. Ezek tükrében nem lehet csodálkozni, hogy férfi labdarúgóink felkeltették a nemzetközi sportsajtó figyelmét.

A Ferencváros nem mindennapi sikeréről beszámolt többet között a spanyol Marca, a holland De Telegraaf és az olasz Gazzetta is. A The Washington Times kiemeli, hogy a Fradi 25 éves várakozását feledtetett a szurkolókkal, ráadásul 11 év után első magyar csapatként szerepelhet az európai klubfutball nagyszínpadán.

A svéd Aftonbladet azt írja, hogy hiába voltak nagyobb helyzetei a norvég csapatnak, a Ferencváros lenullázta a Moldét, így 25 év után ismét ott lehet a Bajnokok Ligája csoportkörében.


 

Az elmúlt években ez volt a második alkalom, hogy a norvég futballálmok Magyarországon értek véget. A Moldénak megvoltak a helyzetei, de a BL-álmok Tokmacnak és csapatának köszönhetően idő előtt véget értek” – írja a norvég vg, amely a norvég magyar Eb-pótselejtezős párharcra utalt.

„Nagyon közel voltunk, de hiányzott némi plusz a csapatból. Hihetetlen csalódás” – mondta a Molde csapatkapitánya, Wolff Eikrem a Tv2 csatornának. Erling Moe is hasonló véleményen volt, de azt még hozzátette, hogy nagyon nehéz és szomorú éjszaka vár csapatára.

A skót Celtic-kel foglalkozó Celts Are Here azt írja, hogy bár nem sok esélyt láttak a Fradi csoportkörbe jutására, a magyar együttes minden lehetséges papírformát felborított.

A Ferencváros első BL-szereplésének 25. évfordulóján sikerült kiharcolni ismét a csoportkörben való szereplést, ami nem kerülte el az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) figyelmét sem. Előbb címlapjukon írtak a főtáblárajutásról, majd a Real Madrid elleni 1-1-es döntetlennel emlékeztek vissza az 1995-ös menetelésről, de a twitteren is gratuláltak a csapatnak.

A 2020/21-es Bajnokok Ligája csoportkör sorsolásáról ITT olvashat bővebben.

 

 

Megjegyzések